Yerli İHA JACKAL İngiltere semalarında uçacak

Yerli İHA JACKAL İngiltere semalarında uçacak

Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark Şirketi Dronepark’ta yer alan Fly BVLOS Technology yerli üretimi olan insansız hava aracını İngiltere'ye ihraç etti.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Teknopark alanı içinde yeni nesil hava kümelenmesi Dronepark’ ın lokomotif firması Fly BVLOS Technology önemli bir başarıya imza attı. Fly BVLOS Technology ile İngiliz Flyby Technology arasında anlaşma yapılarak yerli üretim JACKAL isimli yerli insansız hava aracının(İHA)  İngiltere’ye satışı gerçekleşti. GTÜ Dronepark’ta konuşlu Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology’nin Maxwell Innovations ile birlikte ürettiği “JACKAL”ın satışı ile birlikte Türkiye, tarihinde ilk kez İngiltere’ye teknoloji katma değeri yüksek bir ürün satışı gerçekleştirmiş oldu. GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ Teknopark Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Coşkunöz Savunma ve Havacılık Grubu Genel Müdürü Ünver Şahin, Fly BVLOS Genel Müdürü Murat Islıoğlu ve İngiliz Flyby Technology Kurucusu Jon Parker katıldı. Yapılan törende imzalar 50 adet insansız hava aracının ilk beşi için atıldı.

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology’nin Maxwell Innovations ile birlikte ürettiği JACKAL’ın tüm Ar-Ge çalışmaları tamamen Dronepark’ta geliştirildi. Özel tasarıma ve yerli yazılama sahip JACKAL havacılık sektöründe kargo ve lojistik hizmet alanlarında kullanılabilecek. İnsansız Hava Aracı JACKAL’ın olumsuz hava şartlarında okyanus ötesi uçması planlanıyor. JACKAL, VTOL özelliği sayesinde herhangi bir piste ihtiyaç duymadan her türlü alana iniş kalkış yapabiliyor. JACKAL’ın zorlu hava koşullarında ve her türlü senaryoda insani yardım, izleme ve gözlem, hassas veri lojistiği gibi alanlarda uçması planlanıyor. Yapılan törende konuşmaların ardından imzalar atılarak fotoğraf çekildi. Ardından tören Dronepark’ ta JACKAL'ın uçuşu ile sonlandırıldı.

 

iha-2.jpg

 

Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.