Yerelsen gölgesindeki belediyeye  Darıca’da da rest: Greve evet

Yerelsen gölgesindeki belediyeye Darıca’da da rest: Greve evet

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde topu işveren sendikası Yerelsen’e ait emekçinin istediğini vermeye yanaşmayan AKP’li belediyeler YHK’ya da sığınamayacak: Darıca’da da greve evet

darica-2-002.jpg

 

İşveren sendikası Yerelsen marifetiyle emekçinin istediği hakkı vermemek için direnen AKP’li belediyelere karşı emekçilerde örgütlü oldukları Hizmet-İş Sendikası ile birlikte grev restiyle direniyor. Çayırova’nın ardından Darıca’da da, “Greve evet” kararı çıktı. Geçen dönem sütten ağzı yanan emekçileri ve sendikaları bu sefer temkinli. Arabulucuk süreci anlaşmazlıkla sonuçlanan yeni dönem TİS görüşmeleri, “Greve evet” kararından ötürü bu sefer YHK’ya taşınamayacak. Geçen dönem süreç YHK’ya gitmiş ve “tarafsız” ve “bağımsız” olduğu iddia edilen Yüksek Hakem Kurulu, yüzde 4’e imza attırmıştı.

 

ARTIK SIĞINACAKLARI YHK DA KALMADI

 

Hizmet-İş Sendikası’na üye işçiler bu dönem de AKP’li belediye başkanlarının Yerelsen’i aracı kılarak vermek istemediği haklarına karşı erken hamlede bulundu ve grev oylamasına gitti. Çayırova’nın ardından Darıca’da yapılan oylamada da, “Greve evet” kararı çıktı. Şayet AKP’li belediyeler emekçilerin talep ettikleri hakları vermemekte direnirse konu bu sefer YHK’ya gidemeyecek. Emekçiler grev tarihini önce ilan edip ardından belediyelerde greve çıkacak.

 

EZİCİ ÇOĞUNLUKLA: GREVE EVET

 

darica-4-003.jpg

 

Öte yandan Darıca Belediyesi ve belediye iştiraki Kent A.Ş’de çalışan 615 işçiden 519’unun katıldığı grev oylamasında ezici bir çoğunlukta, “Greve evet” kararı çıktı. 497 işçi, “Greve evet” derken 18’i “Greve hayır” oyu kullandı. Dört oy da geçersiz çıktı. Grev oylamaları önümüzdeki hafta içi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi / Belde A.Ş ve Gebze Belediyesi / Marmara Uzmanlar’da devam edecek.

 

darica-3-004.jpg

 

İdris Ersoy başkanlığındaki Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “İşçinin mutlu olacağı bir sözleşme imzalayana kadar mücadelemiz devam edecektir” denildi. (Haber Merkezi)

 

ÇAYIROVA’DA “GREVE EVET” DENİLMİŞTİ

 

https://www.gebzehaber.net/yhkdan-agzi-yanan-isci-greve-evet-dedi-69253h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.