YHK’dan ağzı yanan işçi “Greve evet” dedi

YHK’dan ağzı yanan işçi “Greve evet” dedi

Çayırova Belediyesi’nde belediyeyi temsilen Yerel-Sen ile işçileri temsilen Hizmet-İş Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinde arabulucu süresi bitmişti.

Geçen dönem işçiyi yüzde 4’e mahkum eden YHK’ya gitmesin diye yapılan grev oylamasına 567 işçiden 449’u katılırken 444’ü “Greve evet” dedi.

 

Yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğü Çayırova Belediyesi’nde arabulucu süreci tamamlandı. Yasalar gereği grev oylamasına gidilirken Çayırova Belediyesi iştiraki Argen A.Ş tarafından yılın son gününe kadar işletilecek olan Şekerpınar’da, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’ndeki belediye düğün salonunda grev oylamasına gidildi.

449’DA 444 GREVE EVET

İŞKUR gözetimindeki  grev oylamasına 567 işçiden 449’u katılıp oy kullandı. 444 işçi “Evet” oyu kullanırken üç işçi, “Hayır” oyu, iki işçi de boş oy kullandı. Önümüzdeki bir ay içinde tarafların uzlaşmaması halinde işçiler greve çıkacak.

PANDEMİDEN DOLAYI GEÇ BAŞLADI

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, 01 Temmuz 2020’den itibaren yürürlüğe girecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde pandemi nedeniyle sözleşme yetkilerinin geç gönderildiğini belirtip, “Yaklaşık üç ay önce başlattığımız toplu iş sözleşmesi sürecinin yasal oylamasını gerçekleştirdik. İşçi arkadaşlarımız sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’na gitmesinin önüne geçmek için, ‘Greve evet’ dediler” dedi.

YHK YÜZDE 4 İLE MAĞDUR ETMİŞTİ

Belediye işçilerinin iki yıldır Yüksek Hakem Kurulu tarafından belirlenen yüzde 4’lük zam artışıyla mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Ersoy, “Bir daha bu mağduriyeti yaşamamak, toplu iş sözleşmesini masada  imzalamak; emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını almak isteyen işçi arkadaşlarımız aynı zamanda çoluk çocuklarının geleceği için güçlü bir irade ortaya koydular. Bundan sonra yasal olarak grev uygulaması kararı almadan, inşallah işverenimizle masada anlaşarak, işçi arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek bir sözleşmeye hep birlikte imza atarız” dedi.

ÇİFTÇİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise grev oylaması sonucuna dair gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Benim bildiğim kadarıyla olumsuz giden bir durum yok. Mevzuat gereği grev oylamasına gidildi ve süreç devam ediyor. Bilindiği üzere bu konuda yetkiyi yıllar önce Yerelsen’e (işveren sendikası) verdik” dedi. Başkan Çiftçi, Yerel-Sen ile görüşmeyi belediyeye temsilen Başkan Yardımcısı Avukat Sadettin Arıkboğa’nın sürdürdüğünü kaydetti.

Öte yandan grev oylamalarına dün Darıca’da oylamaya gidildi. Önümüzdeki hafta içi ise Gebze ve Büyükşehir Belediyeleri’nde devam edilecek. (Haber Merkezi)

grev-oylamasi-3-002.jpggrev-oylamasi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.