Yeni Umut yeni döneme fire vermeden giriyor

Yeni Umut yeni döneme fire vermeden giriyor

Pandemi sürecinin çok ağır koşullarında öğretmen kadrosunu korumayı başaran Yeni Umut Okulları yeni eğitim öğretim döneminde de önce mutlu birey ve insan yetiştirme hedefiyle girecek. Gerisi, gelecek..

2012-2013 eğitim öğretim döneminin tam anlamıyla başlamasına sayılı günler kala Özel Yeni Umut Okulları, beşinci yılına girdiği Köşklüçeşme’deki yerleşkesinde firesiz hazır. Pandemi sürecinin ağır koşullarını öğretmen kadrosundan fire vermeden geride bırakmayı başaran kurum önce mutlu birey ve insan, sonra çok sayıda mesleğe yetenek yetiştirme geleneğini sürdürecek.

İLK MEZUNLARINI VERDİ

Köşklüçeşme Mahallesi’ndeki yerleşkesinde beşinci yılına giren Özel Yeni Umut Okulları; ana okulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ile hizmet veriyor. Geride kalan eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verdi. 1’nci sınıftan alınanlar 4’ten, 5’ten alınanlar 8’den, 9’dan alınanlar 12’den mezun oldu.

18 KİŞİLİK SINIFLARDA KALİTELİ EĞİTİM

Okulun kurucu müdürü İsmail Yaşar geride kalan dönemde önemli derecelere de imza attıklarını belirterek, “Bir öğrencimiz üniversiteye hazırlıkta Türkiye genelinde 260’ncı oldu. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüzde 100 burslu eğitim hakkı edindi. Bunun dışında genel anlamda da Yeni Umut, Gebze’de isim yaptı. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için 550’ye yakın kaydımız var ve hala kayıtlarımız devam ediyor. Kapasitemiz bin 200 olmakla birlikte hedefimiz 650-700 bandında durup kaliteli eğitim vermek. Sınıflarımız maksimum 18 kişilik” dedi. Yaşar şunları kaydetti:

EKSİK KALAN YANLARIMIZI GİDERDİK

“Buradaki beşinci yılımızda şunu gördük. Sağlam bir ekip olmamıza rağmen ister istemez eksikler olabiliyor. Dönem başında öğretmenler kurulu olarak toplandık ve değerlendirdik. Eksik kalan yanları ve onları nasıl kapatabileceğimizi tartıştık. Özellikle pandeminin devreye girmesiyle öğrenciler üzerinde rehavet oluştu. Bunu nasıl gidereceğimize dair tartıştık.

MUTLU BİREYLER

Disiplinli çalışma yürütmek amacıyla; öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz için kurallara dair kitapçık bastırdık Kayıt sayımız da her geçen gün artıyor. Pandeminin etkisi gitmeye başladı ve ilgi bu yıl daha da arttı. Temel amacımız akademik başarının yanı sıra mutlu bireylerin yetiştirilmesiydi. Bugüne kadar bazı şartlardan dolayı maalesef istediğimiz bazı şeyleri gerçekleştirememekle birlikte o anlamda ciddi çalışmalar yaptık.

SATRANÇ TURNUVALARI

Yarı olimpik havuzumuzdaki çalışmalar sonrası beşinci sınıflardan üç Türkiye birincisi çıkarttık. Öğrencileri spora, sanata yönlendirdik. Ayrıca bağlama, gitar, keman gibi kurslarımız var. O açıdan çalışmalar yürütüyoruz. Satranca önem veriyoruz. Geçen sene ulusal bir satranç turnuvası düzenledik ve birçok ilden katılım sağladık. Bu sene federasyon işbirliğinde bir tekrarını planlıyoruz. Amacımız Gebze Ticaret Odası işbirliğinde uluslararası bir turnuvaya imza atmak.  

PANDEMİDE HIZLI REFLEKS GÖSTERDİK

Pandemi süreci hepimizin ani karşılaştığı süreçti. Çok insan mağdur oldu. Öğrenci, veli, baktığın zaman kurumlar da mağdur oldu. Biz franchising model okul olmadığımız için hızlı refleks verdik. Akıllı tahtalara kameralar taktık. Öğrenciyi getirmedik ama öğretmenler canlı ders anlattı. Eğitim öğretim sürecini aksatmamaya özen gösterdik.

VELİ MAĞDUR OLMASIN DİYE

Velinin maddi olarak mağdur olmaması için hızlı bir adım attık. Ana okullarını durdurduk. Psikologlarımız onlar için online eğitimi sağlıklı bulmadı. Bir taraftan çocuğu bilgisayar ortamından, internetten korumaya çalışıyor, öte yandan online ders veriyorsun. Ana okulları velilerine, gelmedikleri günlerin bedelini iade ettik. Ödeme yapmamışsa, tahsilat yapmadık.

Diğer kısımlarda yemek ücretini düşürerek eğitimi sürdürdük. O süreçte online eğitime de girmeyen beden eğitimi öğretmeni dahil hiçbir öğretmenimizi çıkartmadık. Personelimize sahip çıktık ve hepsi maaşını tam aldı. Buna rağmen tepki gösteren birkaç veli oldu. Ama hem Milli Eğitim’in yayınladığı bir kanun vardı. Hem de eğitime devam ettik. 8 saat değil de 6 saat ders yaptık.

GİDENLERİN YÜZDE 90’I DÖNDÜ

O süreçte masrafımız da oldu. Evinde internet olmayan öğrencinin sorununu giderip evinde bilgisayar olmayan öğretmenimize bilgisayar takviyesi yaptık. Süreci atlattığımızı düşünüyoruz. Ancak online eğitime başlayınca özele boşuna para ödediği düşüncesiyle Devlet’e geçen öğrenciler de oldu. Ciddi sıkıntılar yaşadık o süreçte ama giden öğrencilerin yüzde 90’ı geri geldi.”

 

bina-018.jpg

 

ismail-001.jpg

 

**

Bizim karnelerimiz

gerçek durumu yansıtır

 

İsmail Yaşar’a bilinçli özel okul öğrencisi velisinin tepki gösterdiği, çocuğun gerçek durumunu göstermeyen not şişirme vakalarını da sorduk. Yaşar şunları kaydetti: “Genel bakmak, ilk başta sınav sistemini eleştirmek lazım. Devlet LGS ve YKS gerçekleştiriyor, Bir tarafta sınav sonuçları, diğer tarafta karne notları değerlendiriliyor. Diğer yandan; gerek devlet gerek özel, her okul öğrencisinin başarılı olmasını istiyor. Çocuk 50 almışsa 65/70 gibi sözlü notlarıyla desteklenir. Pedagojik olarak da normal. Biz açıkçası bunu yapıyoruz. Bununla ilgili karşı karşıya kaldığımız velim de var. Öğrencisinin aldığı notu beğenmeyip yükseltmek istiyor, ‘Benim çocuğum nasıl 65 alır.’ Biz yapmıyoruz ama yapan okul var. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de bunları görmek mümkün. Elimizden geldiğince hakkaniyetli davranmaya çalışıyoruz.”

 

**

 

GÜLCAN YAŞAR – ANAOKULU VE LİSE MÜDÜRÜ

Öğretmenlerimiz mutlu

Öğrencilerimiz de mutlu

 

Yeni Umut Okulları Anaokulu ve Lise Müdürü Gülcan Yaşar yeni eğitim öğretim döneminin Yeni Umut’ta da alıştırma ve uyum süreciyle başladığını söyledi. Yaşar, “12’nci sınıflarda hızlandırılmış şekilde üniversiteye hazırlık çalışmaları yapılıyor. 11’nci sınıflarda da üniversiteye hazırlık ders programları işleniyor. Ana okullarında 3,4,5 yaşlarda altı sınıfımız var. Şubelerimiz artacak gibi gözüküyor” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

SEFERBER OLDULAR

Velilerin okullarına tamamen güvenmelerini isteyen Yaşar, “Burada sıcak bir ortam var. Öğretmenlerimiz, ana okulu öğrencilerimiz için seferber olmuş durumda. Daha mutlu daha alışık şekilde yeni döneme başlayacaklar. Hedefimiz öğretmenlerimizle birlikte mutlu bireyler yetiştirmek. Öğretmenlerimiz de mutlu ve mutluluklarını çocuklarımıza aynen yansıtabiliyorlar. Huzur içinde çalışmak çok önemli. Güler yüzlülüğümüz, sıcakkanlılığımız, her şeyden önce samimiyetimiz. Kademe farkı gözetmeksizin okul kurucusundan temizlik personeline kadar herkes burada. Samimi ortamda çalışıyor ekibimiz” diye konuştu.

İŞİ CİDDİYE ALAN SONUCUNA VARABİLİYOR

Yaşar üniversiteye hazırlık sürecine dairse şunları kaydetti:  “Üniversite hazırlık sürecinde temel çok önemli. 9’ncu sınıftan başlıyor. TYT’nin temel yeterlilik sınavı denilen sınavı, her ders için geçerli olmak üzere yüzde 90’ını gerçekleştiriyor. Hem öğrenci hem velilerimize seminer sürecinde de söyledik. Çocukların temeli sağlam almaları gerekiyor. 12’nci sınıf öğrencilerimiz için artık bir sene kaldı.  Bir yılda çok şeylerin değiştiğini görebiliyoruz. Bu işi ciddiye alan çocuk sonucuna varabiliyor.”

 

gulcan.jpg

 

mutlu-002.jpg

 

**

ZEHRA CEYLAN – İLK VE ORTAOKUL MÜDÜRÜ

Birinci sınıf velileri

çocuklarına güvenmeli

 

Umut Okulları’nda ve idarecilikte beşinci, meslekte 30’ncu yılına giren Yeni Umut Okulları İlk ve Ortaokul Müdürü Zehra Ceylan oryantasyon eğitimini değerlendirdik. Ceylan birinci sınıflarda oryantasyon eğitimine iki hafta önce başladıklarını belirtti. Bu sürecin öğrencinin yanı sıra veli, öğretmen için okula uyum haftası olduğunu kaydeden Ceylan, “Velinin özellikle ilk çocuğuysa çocuğunun okulda olduğuna alışma, okula güven sürecidir. Çocuğunu rahat bir şekilde okula bırakıp gidebilmesi açısından oryantasyon çok güzel bir süreç” dedi. Ceylan ayrıca şunları kaydetti:

BİREY OLMAYI BAŞARACAKLAR

“Bunun haricinde çocuğun okulu fiziksel olarak da tanıması, birey olarak hayata ilk adımıdır. Bu aşamada velilere sözüm, çocuklarına güvenmeleridir. Onlar birey olmayı başaracaklar. Bu süreçte elleri sürekli üzerlerinde olmasın ama bir yandan da desteklerini esirgemeden, kontrollü bir şekilde destek çok önemli. Tamamen her şeylerini elinden aldıktan sonra çocuk o gelişimini psikolojik olarak gelişimini tamamlayamıyor. Yeni eğitim öğretim yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun. Zorlu ama keyifli bir süreçtir.”

BİZİM ARTILARIMIZ OLACAK

Ceylan’a Yeni Umut’un öğrencilerine neler katacağını sorduk: “Hangi özel okula giderseniz gidin, eğitim diyecektir. Bütün eğitim camiasına sonsuz saygımız vardır. Bizim artılarımız olacak. Sanat alanında, spor alanında çocukların bireysel gelişimlerine destekleyecek dallar ile Yeni Umut Okulları onlara sanatı ve sporu sevdirecektir.

Bunun haricinde Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir okuluz. Bununla gurur duyuyoruz. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda öğrencilerimizi en doğru şekilde, Milli Eğitim’in verdiği müfredat ölçüsünde sürdürüyoruz, biz bunu öğrencilerimize işleyeceğiz.”

 

zehra-ceylan.jpg

merdivende.jpg

 

**

ÖĞRENCİ VELİSİ HİLAL KIZAK

 

İnsan yetiştiriyorlar

 

8 yaşındaki büyük oğlu Berat ile 3 yaşındaki küçük oğlu Eymen, Özel Yeni Umut Okulları öğrencisi olan Hilal Kızak, Yeni Umut’a önce oğlu Berat’ı göndermiş. Berat’a verilen eğitimden çok memnun kalarak ardından Eymen’i. Hilal Kızak beğeni gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Her şeyden önce tam bir aile ortamı. Eğitimleri, akademik eğitimle sınırlı değil. İyi bir doktor, mühendis, avukattan öte iyi bir insan yetiştiriyorlar. Ayrıca günün her saatinde öğretmene ulaşmak istediğinizde ulaşabiliyorsunuz. Bu diyalog, özellikle pandemi sürecinde çok önemliydi ve biz o süreci de çok iyi geçirdik. Gönül rahatlığıyla eşe dosta tavsiye edebileceğim, ettiğim bir okul.”

 

hilal-kizak.jpeg

**

ÖĞRENCİ VELİSİ GÜLSEN ÖNAL

Aynı okulda başlayıp

bitirmek büyük avantaj

Yeni Umut Okulları velilerinden Gülsen Önal’ın küçük oğlu Rüzgar ortaokul, büyük oğlu Bora lise üçüncü sınıf öğrencisi. Rüzgar’ın beşinci yılını geride bıraktığını belirten Önal, “Aynı okulda başlayıp bitirmenin çok büyük avantajı var. Hem öğretmenleri yakın tanıyoruz. Okulumuz aile okulu gibi, evde gibi hissetmek en büyük güven. Çocuğumu teslim ederken gözüm arkada kalmıyor” dedi.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TAVSİYE EDERİM

Pandemiden dolayı bazı kursların sekteye uğradığını her iki oğlunun da Tuzla’daki Takım Yıldızları’nda eğitim aldıklarını ve kadroya girme gayretinde olduklarını söyleyen Önal, “Yeni Umut’u velilere gönül rahatlığıyla teslim eder, herkese tavsiye ederim. Eğitim anlamında hiç sıkıntı yaşamadık. Bütün öğretmenleriyle birebir irtibat halindeyiz. Müdürlerimiz, müdür yardımcılarımızla her zaman görüşebilme olanağımız oluyor. Sanatsal olarak da çok sayıda dal var. Çocuğumuzun, gelecek olan her çocuğun yararlanabileceği ortam var” dedi.

ADANA’DA SÜTTEN AĞZI YANDI

Özel okullarda not şişirme vakasını Adana’da yaşadığını belirten Önal şunları kaydetti: “Ben Adana’dan beş yıl önce geldim. Çocuğum özel okul okuyordu. Adana’nın belirli bölgelerine özel dershaneler, okul dileyim denemek amaçlı yatırım yapıyordu. Evdeki başarısıyla okuldaki başarısı arasında fark sezinlediğim zaman dışarıda bana asıl cevabı verebilecek alternatifin olduğunu gördüğümde, sınava sokmamız gerektiğini anladım. Ve ortalamanın okulun bana söylediğinin bir tık altında olduğunu gördüm. Adana’da bunu yaşadığım için burada da ilk başlarda dile getirmiştim. Sonrasında asla karşılaşmadım. Tüm okullar için söyleyim, yapılan tüm deneme sınavları hep elimizin altında oldu. Bunu asla burada görmedim, yaşamadım.”

 

gulsen-unal.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.