“Yeni bir toplumsal sözleşme hazırlanmalıdır”

“Yeni bir toplumsal sözleşme hazırlanmalıdır”

 Toplumsal Dayanışma Ağı, Başkanlık Sistemi ve Anayasa Değişikliği hakkında bir basın bülteni yayınlayarak mevcut anayasanın ihtiyaca cevap veremez...

 

Toplumsal Dayanışma Ağı, Başkanlık Sistemi ve Anayasa Değişikliği hakkında bir basın bülteni yayınlayarak mevcut anayasanın ihtiyaca cevap veremez durum da olduğunu, Başkanlıkla birlikte yeni önerilmekte olan anayasa değişikliğinin ise sorunları bir kat daha artıracağını açıkladı. Kentimiz de de faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma ağı yaptığı açıklama ile ‘’ demokratik yeni bir toplumsal sözleşme hazırlanmalıdır.’’ çağrısında bulundu.

Toplumsal Dayanışma Ağı‘nın yaptığı açıklamada; “İnsanların renk, dil, cinsiyetçilik, kültür ve ırklar arasında bir üstünlük ayrımı yapmayan; doğayı ve hayvanları koruyan; insanın evrensel değerlerini öne alan; her türden sömürüyü yasaklayan Yeni bir Anayasaya ihtiyaç var. Bu kriterlere uymayan her anayasa burjuvazinin çıkarları için hazırlanmış bir anayasa olmaktan daha öteye varamayacaktır. Eski anayasa halklara ne verdi ki Yeni Anayasa ne versin! Yoksullardan yana tek Anayasa, Sosyalist Anayasadır; demekle birlikte, biz toplumsal dayanışma ağı olarak, günümüz koşullarına ve sorunlarımıza cevap verebilecek halkların demokratik yeni bir toplumsal anayasa sözleşmesi hazırlanmasından taraf olduğumuzu söylemekteyiz... Bundan dolayı eski Anayasa’nın değişmesi ve Başkanlık Sistemi ile birlikte sunulan Yeni Anayasa’nın da reddedilmesi zorunlu bir hale gelmiştir.” Denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.