Halil Yeni

Halil Yeni

Yedi Yıl Sonra Gelen Adalet ‘’Şaka Değil’’ Cinayet.

Yedi Yıl Sonra Gelen Adalet ‘’Şaka Değil’’ Cinayet.

 

‘’Saat sabahın yedisi… Bilinçli bir şekilde haberleri izlemeden geçen günlerin ardından hafta sonuna mutlu başlamak istiyorum. Erken kalkıyor, fincana kahve koyuyorum. Pencereyi açıyorum gökyüzü dolsun diye içeriye. Şarkılar dinliyor, ıslıkla eşlik ediyorum. Derken hesabıma gelen postalara bakıyor, onlarca mail ’in arasından onu görüyorum. ‘’Benim adım YAĞMUR ÖNÜT, Haliç Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyim. Mezuniyetime bir ay kala henüz 20 yaşındayken, 19 Nisan 2016 tarihinde erkek arkadaşım tarafından tüfekle vurularak ÖLDÜRÜLDÜM!’’ İçim parçalanıyor. Gözüm kararıyor. Kahve soğuyor. Şarkı susuyor. Islığım kuruyor. İnsanlığım utanıyor. Berbat geçen günlere bir yenisi daha ekleniyor.’’

 

 

Ağustos 2016 yılında yazmıştım yukarıda ki yazıyı. 22 yaşında ki Egemen Vardar, babasına ait av tüfeğiyle kız arkadaşı Yağmur Önüt’u vurmuş, boğazından yaralanan Önüt hayata veda ederken, Egemen Vardar polise teslim olarak mahkeme de ‘’Şaka yapıyordum’’ diyerek cinayeti hafifletmeye çalışan ifadelerde bulunmuştu. Gazeteler böyle yazdı. Haberlere böyle düştü. Ama Önüt’ün ailesi olayın bir ‘’şakalaşma’’ değil cinayet olduğunu bildirerek suçun hafifletilmemesi için change.org üzerinden bir imza çalışması başlatmıştı.  

 

 

Yağmur Önüt için hazırlanan imza metninde iki önemli konu cinayetlerin neden artarak devam ettiğini açıklıyordu. Bir, Kadın cinayetlerinin basit bir suç muamelesi görmesi, iki, hafifletici nedenlerle suçu işleyenlerin kısa sürede serbest bırakılması.

 

 

Yağmur Önüt davasında da öyle oldu. ‘Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle açılan davada Egemen Vardar, "Şakalaşıyorduk" deyince bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan önce 7 yıl hapsine, sonrasında cezanın, sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak 5 yıl 10 ay hapis cezasına düşürülmesine karar verildi. Cezaevinde yalnızca 10 ay yatan Egemen Vardar cezadan sonra tahliye edildi. Evladını kaybetmiş aile bu karar karşısında yıkılsa da kızları için mücadele etmekten vazgeçmedi. Dosyayı üst mahkemeye taşıdılar. Acıyla geçen altı yılın ardından Yargıtay itirazlarını kabul etti.

 

 

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin yapmış olduğu tespitler neticesinde, kendisi dahil üç kişinin bulunduğu küçük ebatlı bir odada elinde bulundurduğu av tüfeği ile oynarken ateş alabileceğini ve ölüm neticesinin gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, gerçekleşmemesi için çaba sarf etmediği bu nedenle de ortada olası bir kastın varlığından söz ederek, ‘bilinçli taksirle öldürme suçundan' sanığın mahkumiyetine karar verilmesinin kanuna aykırı olduğunu bu nedenle sanığın ‘olası kastla öldürme' suçundan ceza alması yönünde kararı bozdu. Mahkeme Yargıtay’ın kararına uyarak davayı yeniden görme kararı aldı.

 

 

Ocak 2022 yılında Egemen Vardar tutuklandı. Ve Ocak 2023 yılında yani tam yedi yıl sonra Vardar’ın cezası onandı.

 

 

Yedi yıl boyunca kızı için adalet mücadelesi vermekten vazgeçmeyen Anne Sevgi Önüt sosyal medya hesabından haberi şöyle paylaştı. ‘’Arafta kalan yavrumun ruhu artık özgür. Artık biliyorum ki boynun bükük değil. Gülümsüyorsun bana cennetinde… Kavuşacağımız o güne kadar bende hep gülümseyeceğim sana. Rahat uyu kınalı kuzum…’’

 

Bu yazı toplam 8891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi