Yazar burada kötülüğü  bir metafor olarak kullanır

Yazar burada kötülüğü bir metafor olarak kullanır

Çayırova Belediyesi’nin Şekerpınar’da kaldırımı işgal ederek kurduğu ekmek büfesi mizah konusu oldu: Yazar burada kötülüğü bir metafor olarak kullanır

İlimizde ve bölgemizde belediyelerin birbirinden ilginç çalışmaları halka mizah konusu oluyor.

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde de “Kaldırım işgali ile mücadele” de çalışma konuları arasında yer alan Çayırova Belediyesi, kaldırım işgal ederek ekmek büfesi kondurdu.

BÜNYAMİN ÇİFTİ HALKA BU PROJEYİ DE ANLATMALI!

Belediyenin CHP’li meclis üyesi Turan Ağaç söz konusu çalışmayı sosyal medyadan, “Çayırova Belediye Başkanı Sayın Bünyamin Çiftçi Belediye kaldırımı işgal eder mi? Şekerpınar meydan daki halk ekmek büfesi şaka değil, fotomontaj değil, gerçek. Otobüsler tutup hafta sonu rutin halen gelen 4.5 yıldır bitmeyen proje gezilerinize ilave edin, görün eserinizi” diye paylaştı.

Turan Ağaç’ın 15 Eylül günü saat 20.04’te Facebook’taki paylaşımı 17 Eylül Pazar günü saat 07.00 itibariyle 52 emoji edindi. Bunların 42’sini onay, sekizini kahkaha, ikisini inanılmaz emojileri oluşturdu. Paylaşıma biri çakma site ile kendisini gizleyen Zafer İnan çakma adlı katalizör bir korkaktan olmak üzere bir “kişi” ve beş kişiden yorum geldi. Beş kişinin yorumunun dördünde ise mizah vardı. O beş yorum şöyle:

Eşref Atalay: Bu tam bir üstün zekâlı.

Engin Karakaya: “Körlük” kitabının ana fikri: Yazar burada körlüğü bir *metafor olarak kullanır. Asıl vermek istediği ana fikir insanların duyarsızlığı bencilliğine dikkat çekmektir. Gelişen olaylara kayıtsız kalan ** lümpen topluma sert bir eleştiridir.

Gökalp Erenoğlu (CHP Dilovası eski Başkanı): Sadece burası mı? O kadar çok ki…

Coşkun Sayılır: Gecekondu.

Bilgin Karadağ: Sayın meclis üyem 4,5 yıldır bitmeyen ve bir çoğuda başlamayan projeler diyecektiniz herhalde.

*Metafor: Eğretileme

** Lümpen: Yoksul, sefil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.