Yaşlılara sevgilerini yazıya resme döktüler

Yaşlılara sevgilerini yazıya resme döktüler

Pandemi koşulları nedeniyle sevdiklerinden uzak kalan yaşlıları Yaşlılar Haftası’nda Darıca Osman Hamdi Bey İlkokulu’nun dokuz öğrencisi mektup ve resimleriyle mutlu etti

13-018.jpg

Darıca Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu’ndan dokuz öğrenci Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen proje kapsamında, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle yaşlılara yazdıkları mektuplar ve onlar için çizdikleri resimler nedeniyle Darıca Belediye binası önünde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

 

ÖĞRETMENLERİ ve AİLELERİYLE KATILDILAR

 

14-021.jpg

Törene öğrenciler Mehmet Salih Işık, Mahmut Eren Oğuz, Eren Gargacı, Yunus Emre Işık, Ömer Taha Uguzkutluk ve Yusuf Öztürk; Osman Hamdi Bey İlkokulu Müdür Yardımcıları Aykut Gürsoy ve Ahmet Çalışkan ile katıldı.

16-012.jpg

Öğrencilere aileleri de eşlik etti. Ayrıca Öykü Naz Gök, Elif Güzel ve Ayşenur Yıldız’ın da projeye birer eseriyle katıldığı ancak törene katılamadığı öğrenildi.

 


YAŞLILAR EN ÖZEL YERDE SAKLI

8-127.jpg

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı YASDER Başkanı Kudret Sekban yaptı. Sekban, Yaşlılar Haftası’nda minik yüreklerin resim, şiir ve mektuplarıyla farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Sekban, “Türk Milleti’nin gelenek göreneklerinde ve dini bakış açılarında, en özel yerinde saklı olan yaşlılarımızın kıymet ve değerini hatırlatmak istedik” dedi.

ONLARA SARILIN ÖPÜN

 

7-201.jpg

Gençlere de seslenen Sekban, “Büyükleriniz hayattaysa lütfen dinleyin. Tecrübelerinden yararlanın. Yarın evlatlarınıza anlatacak çok güzel anılar olacaktır. Unutmayın bir gün siz de onlar gibi olacaksınız. Onlara sarılın, öpün” diye konuştu. Sekban sözlerini program ve etkinliğe katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederek tamamladı.

ÇİLER: HUZUR EVİNİ KAZANDIRACAĞIZ

 

9-086.jpg

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, YASDER’i çalışmasından ötürü kutlayıp, “Sadece bir hafta değil her gün her an yaşlılara saygı göstermeliyiz ve yaşam tarzımız da bu olmalı” dedi.

1-360.jpg

Darıca’da siyasi partiler ve bürokrasinin birlikteliğinin takdirlik olduğunu kaydetti, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte bu birlikteliğe çok ihtiyaç var” dedi. Bayramoğlu’nda 11 dönümlük arazide huzur evi kazandırılacağını müjdeledi.

BAMBAŞKA BİR DARICA’YI

BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

 

10-056.jpg

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ressam Osman Hamdi Bey öğrenci ve eğitimcilerini kutlayıp sözlerinin devamında YASDER’in çalışmalarını methetti. Bıyık, “YASDER, görülen kadar görülmeyen çok iş yapıyor. Desteklemek lütuf değil görevimiz. Biz bu birlikteliği sağlarsak başarılı oluruz zaten” dedi. GTO’nun Darıca’daki ekibin vazgeçilmez parçası olduğunu belirten Bıyık, “Göreve geleli iki yıl oldu. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılında bambaşka bir Darıca’yı hep beraber inşa edeceğiz” diye konuştu. Bıyık yaşlıları bakış açımızı Avrupa ile kıyaslayıp, “Üzülerek gözlemledik ki yaşlıları ölüme terk eden bir zihniyetteler. Biz hiç öyle olmadık. Korona sürecinde de ilk yaşlılarımızı sahiplendik” dedi.

BİZLERE DÜŞEN HER

DAİM İLGİ GÖSTERMEK

 

11-028.jpg

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara tüm yaşlıların haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bizler büyüklerine, yaşlılarına saygı duyup değer veren bir toplumuz. Böyle bir inancın temsilcileriyiz. Bizim medeniyetimizde yaşlılara hürmet, saygı, sevgi vardır. Bizler bunu her daim göstermeye çalışıyoruz. Yaşlılarımız geçmişle gelecek arasında bir köprü. Aynı zamanda kültür ve değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaran, millet olma bilincimize en önemli katkıyı sunan kişiler. Bizlere düşen onlara her daim ilgi göstermek” dedi.

HUZUREVİ YAŞLILARA

VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ

 

2-962.jpg

Kara, Bayramoğlu’nda 12 dönüm alana inşa edilecek huzur evinin yaşlılara verilen değerin göstergesi olduğunu kaydetti. 7 dönümlük alanın Hazine’den alınmasında AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in katkısı olduğunu belirtip huzurevinin devlet vatandaş işbirliğinde, GTO katkısıyla inşa edileceğini söyledi. Korona sürecinde devletin yerinde müdahaleleri olduğunu ve aşılamaların sürdüğünü kaydeden Kara sözlerini Ressam Osman Hamdi Bey öğrenci ve öğretmenlerini de kutlayarak tamamladı.

Hatiplerin yanı sıra Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,

18-006.jpg

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın da aralarında bulunduğu bürokrat ve siyasetçilerin katıldığı etkinlik çocuklara hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

 

3-561.jpg

4-501.jpg5-307.jpg6-270.jpg12-015.jpg15-011.jpg17-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.