Yapay Zeka ile Yeniden Hayal Edilen İzmit

Yapay Zeka ile Yeniden Hayal Edilen İzmit

Son yıllarda yapay zekanın popülerleşmesiyle birlikte, bu teknolojinin çeşitli alanlarda nasıl kullanılabileceği de sıklıkla tartışılmaya başlandı. Kocaeli, yapay zekanın en ilgi çekici kullanımlarından birine ev sahipliği yapıyor: Sekapark’ı planlayan yaratıcı zekâ, mimar Talha Kös, yapay zekayı kullanarak hayalindeki İzmit’i şekillendirdi ve elde edilen sonuçlar büyük ilgi gördü.

Talha Kös, İzmit’in kentsel tasarımını yapay zekaya tanımlayarak, şehrin gelecekteki görünümüne dair bir vizyon oluşturdu. Bu süreçte, yapay zeka ile kentsel dokunun eğimli bölgeleri üzerinde büyük oranda anlaşmaya varılırken, şehrin kuzey-güney ve doğu-batıakslarında yer alan sahil ve ulaşım bağlantıları konusunda bazı zorluklar yaşandı.


YAPAY DEĞİŞ YAPAN ZEKAYIZ

Mimar Kös, yapay zekayla ilgili deneyimlerini sosyal medyada,“Eksikleri var ama anlaşacağız. Hayal ettiğim İzmit’i yapay zekaya anlattım ve İzmit Kentsel tasarımını tarif ettim; sonuçlar umut verici. Eğimli bölgelerde büyük oranda anlaştık, ancak sahil ve ulaşım bağlantıları konusunda henüz istediğimiz düzeyde değiliz.Ancak unutmayalım, biz yapay değil, YAPAN zekayız” ifadeleriyle paylaştı.


KÖS'ÜN VİZYONU VE YAPAY ZEKANIN KATKILARIYLA

Bu projenin, yapay zekanın kentsel tasarımlar ve şehir planlaması alanında nasıl bir potansiyel taşıdığını göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ettiği söylenebilir. Kös’ün vizyonu ve yapay zekanın katkıları ile İzmit, gelecekte nasıl bir dönüşüm geçirebileceğinin heyecan verici bir örneğini sunuyor

whatsapp-image-2024-02-28-at-15-09-11-1.jpeg

whatsapp-image-2024-02-28-at-15-09-10-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.