Veri merkezleri hayatı 5G'ye taşıyor

Veri merkezleri hayatı 5G'ye taşıyor

5G'nin gelişi uzun süredir merakla bekleniyor. 5G teknolojisi çok yönlülüğü ve ağ yetenekleri açısından büyük bir sıçramayı temsil ediyor.

Örneğin; 4G ile 500 mb'lık bir videoyu 42 saniyede indirebilirken, 5G ile bu süre 4 saniye olacak.!
Bu teknolojisinin kritik ihtiyaçlarının karşılanması için veri merkezleri daha da önemli olacak ve en yeni veri merkezi çözümlerine ihtiyaç duyulacak Kısacası, hayatlarımız değişmek üzere;

DATA CENTER  BEŞİNCİ JENERASYONUN KOLAYLAŞTIRIŞMASI

5G eşiğinde olduğumuzdan ve kablosuz bağlantıya sahip her şey üzerinde büyük bir etkiye sahip olacağından şüphe yok. Nesnelerin interneti güçlendirecek ve insanların robot teknolojilerini ve makinelerini kontrol ettiği makinelerle konuştuğu gerçek zamanlı etkileşimler yaratacaktır.

  Son birkaç yılda, kolayca ve uygun maliyetli dış kaynak kullanılabilen uygulamalar buluta taşındıkça buluta geçiş stabilize oldu. Yerinde bırakılan uygulamalar yerel operasyonlara çok fazla entegre edilmiş veya taşınması çok pahalı. Bu, veri merkezi personelinin varlıklarını bazı varlıkların dışarıdan tedarik edilmesiyle ve diğerleri hala şirket içinde / “uçta” yönetme biçiminde bir değişikliği zorladı.

Yeni “hibrit” veri merkezleri mimarisi aşağıdakilerden oluşan bir kombinasyondan oluşabilir: - büyük bilgi işlem ve depolama ile karakterize merkezi bulut, kullanıcıya yakın büyük bilgi işlem ve depolama alanlarından oluşan bölgesel kenar veri merkezleri ve daha küçük bilgi işlem ve depolama alanıyla yerel kenar verilerin bir şube veya perakende mağaza gibi tüketildiği yerlere çok yakın olan varlıklar.  Veri analistlerii tarafından toplanan son verilere göre , 2019 yılına kadar kuruluşlar, kurumsal iş yüklerinin yarısından biraz fazlasının (% 46) şirket içi BT ortamlarında, geri kalanlar da tesis dışı çalışacağını öngörmektedir.

Datacenter Dünyası Liderlerinden DIGITAL REATY SİNGAPUR Ofisi Ziyaretimiz

Karma Veri Merkezi Ortamının Özelliklerini Tanımlama

İyi giyilen geleneksel yaklaşımlardan farklı olan bir dizi hibrit veri merkezi özelliği ortaya çıkmaya başlıyor:

  1. Uygulamaya uygunluk - Eski uygulamalar genellikle tesis dışı çalışmak için uygun değildir, bu da mümkün olan her yerde mevcut iş yüklerini modernize etmeye ve bulut için oluşturulmuş net yeni uygulamalar geliştirmeye yönlendiren daha fazla işletmeyi yönlendirir.
  2. İş yükü yönetimi - İşyükleri duruma göre analiz edilir. Risk, maliyet ve BT hizmet performansı, farklı veri merkezi ortamlarından hangisinin belirli iş yükü için en verimli olduğunu belirleyen değişkenlerdir.
  3. Gelişmiş yazılım araçları - Karma ortamları yöneten şirketler, üç veri merkezi yinelemesinin her birine daha fazla görünürlük sağlayan yazılım araçlarına yatırım yapmaktadır.

Özelleştirilmiş araçlar ve teknikler, hibrit ortamları yönetme görevini basitleştirebilir. Yerel kenar veri merkezleri, örneğin mikro veri merkezleri söz konusu olduğunda, yerel kenar uygulamalarının etkinleştiricisi olarak işlev gören ve geniş bant tüketen yüksek bant genişliği teslimi, gecikmeye duyarlı uygulamalar ve veri içeren IoT uygulamaları için ideal olan temel yaklaşımlar olarak ortaya çıkmaktadır. toplama ve işleme.Evet, Mikro Veri Merkezleri Biraz Farklıdır Soğutma (sıcak havanın çıkarılması), güç dağıtımı ve ağ bağlantısı yerleşiktir. Fiziksel güvenlik, yangın söndürme, elektromanyetik parazitlere karşı koruma, güç koşullandırma ve kesintisiz güç kaynağı veya batarya gibi diğer entegre işlevler de sağlanır. Küçük fiziksel boyutları ve tamamen bağımsız işlevsellikleri nedeniyle, bu veri merkezi yapılandırmaları daha fazla “şey” internete bağlı olduğundan ve yüksek miktarda veri işleyebildiğinden ve depolayabildiğinden çoğalabilir.

DAHA GELİŞMİŞ YAZILIM VE BECERİLER İÇİN GEREKSİNİMLER

Yeni çıkan veri merkezi ortamlarını yönetmek için Hizmet Olarak Yeni Veri Merkezi Yönetimi  (DMaaS) mimarileri gereklidir. Bunlardan biri olan Schneider Electric'in EcoStruxure IT'si , satıcıdan bağımsız, IoT uyumlu, açık ve birlikte çalışabilir bir sistem mimarisi aracılığıyla yönetim sistemlerinin görünürlüğünü ve ölçeklenebilirliğini sağlar. EcoStruxure BT, işletmecilerin anonim global kullanıcıların özel veri havuzlarından içgörülerden yararlanırken, yönetim ekosistemlerini uzaktan, hızlı ve güvenli bir şekilde ölçeklendirmelerini sağlamak için farklı veri merkezlerini ve BT sistemlerini bağlayabilir. Bu bilgiler, tüm hibrit ortamda gerçek zamanlı görünürlük ve tahmine dayalı analitik sağlar. Fikri Şatırparca.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.