Vatandaştan taş ocağı eylemi

Vatandaştan taş ocağı eylemi

Kandıra ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu'na taş ve mıcır sağlanması için açılması planlanan taş ocağı için ağaçların kesilmesine bölgede yaşayanlar tepki gösterdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kocaeli İl Yönetimi, Roma dönemine ait mezarlar çıkması nedeniyle bölgenin sit alanı kapsamına alınması için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na dilekçe verdi.
Kandıra Babaköy’de, Kuzey Marmara Otoyolu'na taş ve mıcır sağlanması için taş ocağı açılmasına yönelik çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında 3 bine yakın ağacın kesilmesi planlanırken, bölgede yaşayanlar ise taş ocağı yapılmasına tepki gösterdi. Ağaçların kesiminin başladığı bölgede toplanan Babaköy sakinleri, ellerinde ‘Ata mirası yeşil alanlarımıza dokunma’ ve ‘Babaköy'e taş ocağına hayır’ yazılı pankartlar taşıyarak, “Köyümüze taş ocağı istemiyoruz" ve "Yaşam alanımıza dokunma" sloganları attı.
Yapılacak taş ocağının bölgeye zarar vereceğini söyleyen Yüksek Ziraat Mühendisi Hüseyin Yüce, "Bölgemiz tarım, turizm ve hayvancılık bölgesi ve doğası ile bir cennet. Bu alanların yok edilmesi bölgenin turizmine, kültürüne, her şeyine darbe vuracak. Bu alanlar sadece orman değil, ağaç değil, taş değil. Buralar karbon yatakları, aynı zamanda su kaynakları. Bunlar kaybolacak. Aynı zamanda sosyal yaşamımız yok olacak. Biz bunların hiçbir şart altında ve planlı bir çalışma yapılmadan, gizli kapaklı bir çalışma ile yok olmasını istemiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.