Vali Yavuz, Turizm Haftası Kutlama Programına Katıldı

Vali Yavuz, Turizm Haftası Kutlama Programına Katıldı

15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama Programı ve unutulmaya yüz tutan kültür mirası Çini sanatının yaşatılmasını amaçlayan ve bu sanatı önemli isimlerinden biri olan Sıtkı Olçar’a ithafen düzenlenen liseler arası “Sıtkı Usta Anısına Çin Motifleri Resim Yarışması” ödül töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen tarafından karşılandı.
Vali Seddar Yavuz, kendisine eşlik eden protokol üyeleri ile birlikte Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından fuaye alanında hazırlanan stantları gezerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra programın gerçekleştirileceği salona geçti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Vali Seddar Yavuz’un konuşmasıyla devam etti.4.jpeg

HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
25 milyonun yaşadığı Marmara Havzası içerisinde günübirlik turizm için fevkalade önemli bir lokasyonda bulunduğumuzu ve bilim, sanayi ve teknoloji şehri olmanın yanında bir turizm şehri vizyonunun da gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Yavuz: “İşte ihracat diye peşinde koştuğumuz, ihracat odaklı büyüme diye hedeflediğimiz ve bu alana erişmek istediğimiz önemli hedeflerimizde bize katkı sunabilecek diğer bir alan da elbette turizmdir. Herhangi bir maliyete katlanmadan ülkemize gelen, şehrimize gelen misafirleri memnun etmek ve hizmetlerimizi sunmak ve satmak elbette akıllıca bir yaklaşımdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız çeşitli hedefler koymuştur, bu hedeflere ulaşmak için mücadele ediyoruz.” dedi.​​​​​​​6.jpeg​​​​​​​

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Vali Seddar Yavuz konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Sıtkı Usta Anısına Çin Motifleri Resim Yarışması çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kocaeli Tanıtım Videosunun gösterimi ile devam eden programda gerçekleştirilen şiir dinletisi, koro gösterisi, halk oyunları performansları ve Medeniyetler Kuşağı Defilesi büyük beğeni topladı. Günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sonlandırıldı.
15-22 Nisan Turizm Haftası Törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.