Vali Aksoy asırlık Aişe nineyi ziyaret etti

Vali Aksoy asırlık Aişe nineyi ziyaret etti

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy (solda), Anneler Günü dolayısıyla İzmit ilçesinde yaşayan 100 yaşındaki Aişe Tikçi'yi (sağda) evinde ziyaret etti. Aksoy, Tikçi'ye hediye verdi.

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Anneler Günü dolayısıyla İzmit ilçesinde yaşayan 100 yaşındaki Aişe Tikçi'yi evinde ziyaret etti.

Şirintepe Mahallesi Güven Sokak'ta aile apartmanında oğlu Sadettin ve gelini Sona Tikçi ile yaşayan Aişe nine, yaşına rağmen dinç haliyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

İbadetini kendi başına yapabilen Aişe ninenin 5 çocuğu, 30 da torunu bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takılıp, sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen ziyarette Vali Aksoy, Aişe nineye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun selamı ile mesajını iletti.

Aksoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Anneler Günü münasebetiyle 100 yaşını dolduran anneleri ziyaret ettiklerini belirterek, bu kapsamda Aişe Tikçi'ye de ziyarette bulunduklarını söyledi.

Aişe anneyi sağlıklı görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Aksoy, "Böylesine değerlerimizi korumak ve onlara saygılarımızı ifade etmek üzere kendisini ziyaret ettik. Bizler geleneksel yapımız içerisinde büyüklerimize saygı duyan bir toplumuz. Bunun sürdürülmesi ve genç kuşaklara bu duygunun verilmesi, hepimiz için büyük önem taşıyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.