Kübra Tanrıverdi

Kübra Tanrıverdi

"Umuda Bir Turuncu Yak"

"Umuda Bir Turuncu Yak"

Bir bir gözümüzden aklımızdan kalemimizden serüvenler ki geçip gidiyor. Ulu orta koşuyor kaçar adımlarla vuruşlar. Unufak toz dumanına bürünüp kalıyor, kal ve git diyor ..

       Ufka doğru uzanan uzayan dallarında rengarenk yanan ışıklar, gece dilek olup yerini alıyor. Kimi flu ve küçük büyük olarak gösteriyor kendisini, kimi net ve sıcaklığı ile yüceliğiyle ışığını sergiliyor. Çıplak gözle bakılan kaç dilek görüldü ? Bu bir muamma.. Kaçak açından sekti ön planda oldu ve kaçı kaçını teğet geçti bilemiyorum.. Gecesini siyahı değil mavisini yakalayan tüm dilekler ışıdıkça ışıyor. Nasıl bir cenk buna bakmak değil görmek gerekiyor. Siyah üzerine asılı dilek tonunu alan sarılar, turuncular, siyaha ışımak ile Merhaba deyip göz kırpıyor. Gökyüzü ve yeryüzü arasında kalan ışığın hüzmesinin nice umuda yer açıyor olmasa ne yüce bir hal alıpta ortaya çıkıyor. Sokaklarda yerini alan ağaçların yaprakları bu sazlar sözler size bir düzendir dizedir niceliktir. .

Sararıp Solan her şeyi Tutmayın. Kopsun dalınızdan yağan yağmur canınıza güç versin. Kuruyan yaprakların yerine gelen Merhaba yapraklarına dur demeyin, bırakın gelsin. Can olsunlar ve nefes/su olup tamamlasınlar tam anlasınlar. Ne var ki yarını bugünü *sonsuzluğunu rutuş duyacağınız sabır inanç ve güven ile gidin yaşayın.* Gelen hiçbir Dilek ışığının canına maal olmadan, yeni yaprakları ısıtın. Yaşamın sıcak bir Buğlemden oluşuyor olduğunu, sıcağın soğuğuna olan denklemin sağlamasını yapmak için gayret göstermeyin. Yorgunluğunuzu dile getiren bir yaprak göz kırpıyorsa size, zira gelecek olan yeşil bir yaprağın cengidir. Bırakın, göz kırpmanın sonrasındaki kıymeti biliyor mu sersin Kalbinin Orta Yerine. Yaprağın kurusunun yeşili meyldir bilebilene görebilene. Sakınılan korkunun her şeyin hikayenin sonunu baştan oluşturduğunu unutmadan yaşamak daima güç ve Umut oluyor. Düşen yaprağın toprağı karıştığını karışan yer bir zerrenin çok daha umutla var olduğunu görmek bir bereket olur. Turuncunun içinde gözlenen sarının beyaza göz kırpmasındaki hevesiyle yaşamak yarınları koca bir merhaba demenin ardında yaşıyor..

Bu yazı toplam 3911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Kübra Tanrıverdi Arşivi

KUĞU

29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:12

NEFES

13 Haziran 2022 Pazartesi 10:37

Terazi

06 Haziran 2022 Pazartesi 10:27