Kübra Tanrıverdi

Kübra Tanrıverdi

Yine Yeniden

Yine Yeniden

   Ve bir yaşam ve bir hayat ve birkaç kırık anı kaldı kırık pencerenin kenarlarında.. yeşiller kurudu sarardı döküldü bir bir toprağa, karıştı öyle un ufak sayfaların paragraflarına...
  Kırılmayanı sararmayanı yara almayanı bir de tabiatında olmayanı kabul edemiyor bir yanımız, inatla haykırıyor oluşum fermanımız. Kusurlu güzellik mi derler demezler bakarlar ve görürler bir bilinmezlik kol gezer peyderpey sokaklarda. Tam da oradan bakar gökyüzü, bir anda sarıverir kıskıvrak kanatları altına. Fakat bir pencerede baştan bakar yaşam denen ufuklara. Kırılan dökülen yakılan yıkılan öylece bırakılan ve ufak zerrelerinden bir daha doğar oluşur umut, hayat sokağı dimahında.
  Dökülen kırılan her bir parçayı tekrar bir araya getirmek zor olur kalır evvela bilir bir yanımız, heybede kurulan masanın zil zurna bertarafında.  Lakin bu böyledir..  Kırılan dökülen yanan yorulan kanayan her şey elbet bir gün daha güçlü daha sağlam bir gülsarı olur engin yaşam yollarında.
Tarihine de bakınca geçmişine 15. yüzyıla dayanır ve 500 yıldan daha eski bir tarihe sahiptir kırılan ve onarılan ve altın misali  eşsiz bir sağlam güzelliğinin adı olur çıkar karşımıza kintsukuroi. Belirtmekte fayda var, kalbimizde zihnimizde hissettirdiği her bir mahlasta daha farklı bir anlam taşıyor bu kırık eşyaları yeniden bir bütün yeniden bir tek var edebilme sanatı.. Hal budur ya benden sana senden bana değişebilen duygunun dışa vurumudur evvela.
Fakat yoruluyor insan öyle değil mi sevgili okurum, kırıla yorula düşe kalka azmede şükrede koşa koşa yoruluyor işte insan..
Yine de umut tutuyor kıskıvrak yakayı, silkeliyor inadına. Şafak yakın diyor emeğin umudun sefanın rahmeti yakındır diyor. Kırılan çatlayan yahut dökülen her bir parçayı rahmetin damlaları bir altın gibi yeniden ve eskisinden çok daha sağlam bir dirgen gibi daha sağlam kılıyor çok şükür kılmaya devam ediyor diyor.. inşirah'ın sesi bazen bir kuş bazen bir rüzgar bazen bir arı vızıltısı bazen bir kuşun kanadındaki çırpışın sesi,  bazen kalbin sesini duymak ile uyandırıyor bendimizi.
Sözüm ona bir de kalbi kör kalbi sağır olanı da uyandırıyor bir tokatın en güzel hali bu olmalı diyor gökyüzü.
  * Velhasıl, gelen günlerimizin giden günlerimizdeki beklediğimiz tüm emeğin karşılığını en güzel günün şükründe almak dileğiyle sevgili okurum mutlu bir hafta dilerim.*

Bu yazı toplam 10841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Kübra Tanrıverdi Arşivi

KUĞU

29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:12

NEFES

13 Haziran 2022 Pazartesi 10:37

Terazi

06 Haziran 2022 Pazartesi 10:27