Uluslararası öğrenciler ağırlandı

Uluslararası öğrenciler ağırlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ülkelerinden Kocaeli’ye eğitim amacıyla gelen uluslararası öğrencilere yönelik “Evinize Hoş Geldiniz” programı düzenledi.

Antikkapı Restoran’da gerçekleştirilen programa yüzlerce yabancı öğrenci katıldı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kavuk, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun ve çok sayıda yabancı öğrenci katılım sağladı.

 

ŞEHRİMİZDE SİZLERİ MİSAFİR EDECEĞİZ

Seneler geçtikçe yeni öğrencilerin Kocaeli’ye geldiğini ve yine güzel dostluk, kardeşlik ve barış köprüleri kurulduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın “Yüzler değişiyor ama yüzlerdeki ifadeler değişmiyor. Gözler birbirine sevgiyle, kardeşlikle, mutlulukla, barışla bakıyor. Şehrimizde sizleri misafir edeceğiz. Yeni gelen arkadaşlarımız için misafir ne demek? Bir süre sonra daha anlamlı hale gelecek. Belki ilk anda misafir kelimesi size belki bir kelime olarak anlam ifade edecek. Ama buradaki eğitim hayatınızı tamamladıktan sonra bir misafir ve misafirperverliğin ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Onu ancak yaşadıktan sonra anlarsınız’’ dedi. 

 

BİRER FAHRİ TEMSİLCİSİ OLACAKLAR

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun “Büyükşehir Belediye Başkanımıza sıcak ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Yakın ve çok uzak ülkelerden eğitim için şehrimize gelen öğrencilerimiz eğitimleri sonunda Türkiye’mizin ve Kocaeli’mizin birer fahri temsilcisi olacaklar. Kocaeli’nin modern bir şehir olmasından ve sosyal yaşamın canlılığından dolayı zorlanmayacaklarına inanıyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Program boyunca sahneden renkli görüntüler eksik olmadı. Farklı ülkelerden öğrencilerden Gürcistanlı Levani Kamashidze Halk Oyunu Performansı, Afrikalı Öğrenciler Yöresel Dans Performansları ile Khadım (Senegal), Juliana (Madagaskar), Rahma (Nijerya), Yacoub (Çad), Francky (Kamerun), İbrahim (Gine) Acharuli Dansı, Azerbaycanlı Armin Türker de Tar performansı sergilediler. Uluslararası öğrencilerinden Türkçe şarkı performansı Yusuf Ruanda Hamda (Hindistan), Jordi (Gana), Patrick (Ruanda) Carina (Mozambik) öğrencinin okuduğu şarkılar program boyunca salondakileri alkış aldı. Yabancı öğrenciler ayrıca yöresel kıyafetler ve kültürlerini tanıttı.

 

YABANCI ÖĞRENCİLER KOCAELİ’Nİ SEVDİ 

Konuk olan yabancı misafirler, Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın misafirperverliği, şehir ve ülke tanıtımı için sağladığı desteklerden çok etkilendiklerini belirtti. Kendi ülkelerinde böyle bir desteği bırakın Belediye Başkanı’nın kendisini bile göremediklerini söyleyen konuklar, samimiyeti ve nezaketi için Başkan Büyükakın’a teşekkür ederek yaşadıkları şehirlerden getirdiklerini hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.