TÜRK SAĞLIK SEN: “Sağlıkta şiddeti önleme yasası artık çıksın”

TÜRK SAĞLIK SEN: “Sağlıkta şiddeti önleme yasası artık çıksın”

Hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına karşı uygulamış oldukları şiddete dikkat çekmek ve “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının” bir an önce çıkarılması için Tabipler Odası öncülüğünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına karşı uygulamış oldukları şiddete dikkat çekmek ve “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının” bir an önce çıkarılması için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim Araştırma hastanesi önünde Tabipler Odası öncülüğünde sendikaların katılımı basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına Tabip odası başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu,  Sekreter, Genel Sekreter Dr. Aykut Çelik, Tabipler odası Aile Hekimi Komisyon başkanı Recep İpçi ve oda üyeleri katıldı.   

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, “  Sağlık çalışanlarının şiddete uğradığı her olaydan sonra siyasilerin ve idarecilerin basının huzuruna çıkarak süslü ve sert sözler ile olayı kınamaları ve gerekli tedbirleri alacakları hakkındaki söylemlerine sağlık çalışanları artık inanmamaktadır. Siyasileri ve idarecileri söylemlerinde samimi bulmamaktadır. Söylem sahipleri söylemlerinde samimi olsalardı. Sağlıkta şiddeti önleme yasasını çıkartarak sağlıktaki şiddeti şimdiye kadar çoktan sonlandırırlardı” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.