Türk firmasının geliştirdiği yüzey teknolojisi Elon Musk'ın "Hyperloop" projesinde kullanılacak

Türk firmasının geliştirdiği yüzey teknolojisi Elon Musk'ın "Hyperloop" projesinde kullanılacak

Mühendislik ekibi UMD Loop, "Hyperloop" projesinde, Türk firmasının diş implantları için geliştirdiği yüzey teknolojisinden yararlanacak.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın desteklediği mühendislik ekiplerinden UMD Loop, "geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi" olarak tanımlanan "Hyperloop" projesinde, Türk firmasının diş implantları için geliştirdiği yüzey teknolojisinden yararlanacak.

TÜBİTAK'LA BERABER GELİŞTİRİLİYOR

Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren DTİ İmplant, çok sayıda ülkeye ihraç ettiği implantlarda TÜBİTAK'la birlikte geliştirdiği yüzey teknolojisini kullanıyor. Söz konusu teknoloji, implant yüzeyinde makro pürüzlülük oluşturarak kemikte tutunumu maksimum seviyeye çıkarıyor.

İYİLEŞME SÜRESİNİ KISALTIYOR

"SLA Aktif" adı verilen yüzey, implantlar kumlama ve asitleme işlemlerinden geçirildikten sonra plazma prosesine tabi tutularak oluşturuluyor. Böylece implant yüzeyi, suyu, kanı ve kemik hücrelerini çeken hidrofilik (sıvı maddenin yüzeye yapışması) bir özellik kazanıyor. Sıvı çekme özelliği kazanan yüzey, uygulamanın ardından iyileşme süresinin kısalmasını sağlıyor.

UMD Loop ekibi de "Hyperloop" projesi kapsamında tünel kazma makinesi ve ulaşım aracının içeriğindeki komponentlerin (parçaların) yapıştırılmasında, DTİ İmplant firmasının geliştirdiği yüzey teknolojisinden faydalanacak.

TÜM DÜNYAYA İHRAC EDİLİYOR

DTİ İmplant Genel Müdürü Dr. Talat Buğur, TÜBİTAK projesi sonucu elde ettikleri diş implantlarını tüm dünyaya pazarladıklarını söyledi. Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent'te faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Buğur, üretimin yüzde 40'ını yurt dışına sattıklarını, başta İsviçre ve ABD olmak üzere 30'a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Haber: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.