Tüm balonlar bugün onlar için gökyüzüne bırakıldı

Tüm balonlar bugün onlar için gökyüzüne bırakıldı

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemili çocuklar için gökyüzüne rengarenk balon bırakıldı. Hastane penceresinden el sallayan çocuklar, maskotlarla bir araya gelerek doyasıya eğlendi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemili çocuklar için farkındalık etkinliği düzenledi. İzmit Belediyesi yöneticileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla çocuklar için rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı. Pencerelere çıkan çocuklar, gökyüzüne bırakılan balonları izleyerek el salladı. Çocukların mutlulukları gözlerine yansırken, Mickey Mouse kostümleri giyen maskotlar da çocuklarla bir araya gelerek onları eğlendirdi. Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklara hediyeler de verildi.

İYİLEŞEN HASTALARIMIZ BİZİ ARTIK ÇOCUKLARIYLA ZİYARET EDİYOR

Çocukların çok mutlu olduklarını söyleyen doktor Şener Çalık, "Ben bu mesleğe 19 yıl önce başladığım zaman 7-8 yaşında olan çocuklarımız şu anda bize çocuklarıyla ziyarete geliyor. İyileşip bizi ziyaret etmeleri bizi çok mutlu ediyor. Hatta 7. sınıfta lösemi tanısı konulan bir çocuğumuz hastalığı yendikten sonra okulunu okuyarak hemşire oldu. ‘Senin gibi olacağım’ dedi ve bu yönde ilerledi. Bu şekilde bizi örnek alan hastalarımız var. Tedavisi bitmiş ve yetişkin çocuklarımız da var. Tedavisi biten ve tedavisi devam eden çocukları da buluşturarak, 'Ben de sizin gibiydim ama iyileştim, bu tedavisi olabilecek bir hastalık' mesajı veriyoruz" dedi.

 

Haber: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.