TÜKSİAD’dan çağrı: “Dolar ve Euro’dan çık, TL’ye geç”

TÜKSİAD’dan çağrı: “Dolar ve Euro’dan çık, TL’ye geç”

  TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk, son günlerdeki kur artışları ile ilgili, “Bu sorun hepimizi ilgilendiriyor. Hepimizin sorumluluğu var....

 

 

TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk, son günlerdeki kur artışları ile ilgili, “Bu sorun hepimizi ilgilendiriyor. Hepimizin sorumluluğu var. Dolar ve Euro’ya hayır diyoruz, biz TL için buradayız. İş dünyasında TL teklifi verilmesini ve TL’ye geçilmesini istiyoruz. TÜKSİAD üyeleri bundan sonra tekliflerini TL üzerinden verecek” diye konuştu.
Dernek merkezinde, Başkan vekili İsmail Keskin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Aslantürk, ülkemizin sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek, “Bu sıkıntıların bir tarafında da ekonomi ve iş dünyası var. Yüzde 98,5’i KOBİ’ler. Bizim üyelerimizin büyük bir bölümü KOBİ’ler. Hepimizin bu konuda sorumlulukları var. Ülke ekonomisini ilgilendiren kur artışı, döviz ve ekonomi ile ilgili biz de bir çağrıda bulunuyoruz. Artık Dolar ve Euro’dan çıkmamız lazım. Fiyatları TL üzerinden vermeli, bu bilinçaltını başlatmalıyız” dedi. 
Bunun yanı sıra kendi ekonomimizi güçlendirmek ve yerli üretime ağırlık verilmesinin gerektiğini de vurgulayan Aslantürk, “Maalesef elimizde iphone ve Samsung var. Kendi markalarımızı üretmek ve artırmalıyız” dedi.

 

KAMU DA TASARRUF YAPMALI

 

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aslantürk, kamu harcamalarındaki israf ile ilgili, “Balık baştan kokar. Tasarrufa kamudan başlamak lazım. Şirketin en başındaki yapmazsa alttaki de yapmaz. Kamu kurumları da harcamaları durdursun, lüks harcama yapmasın” dedi. Bölge ve ülke ekonomisine değer katmaya, müteşebbislerin gelişip kalkınmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Aslantürk, “Ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi için üreten bir ülke olmalıyız. Daha iyi markalara sahip olmamız lazım. İyi markalarımız var ama neden daha fazla olmasın?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.