Halil Yeni

Halil Yeni

Toprak Suya Biz Ölüme Doyduk

Toprak Suya Biz Ölüme Doyduk

 

 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Şanlıurfa ve Adıyaman, üstüne birde sel felaketini yaşadı. Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel ne yazık ki 18 insanımızı aramızdan aldı.

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketiyle ilgili insan hayatını hiçe sayan bir konuşma yaptı. Bakan canlı yayında "Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu.’’ dedi.

 

 

Bakan Kirişçi’nin sözlerine sosyal medyada tepki yağdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Toprak suya kavuşur da siz bu halkın yüzüne nasıl bakarsınız onu bilmiyoruz..." derken bazı kullanıcılar "Acilen istifa etmeli" yorumları yaptı. Oysa bırakalım 18 canımızı kaybettiğimiz sel felaketi sonrası istifayı, resmi rakamlara göre 50 bin insanımızın hayatını kaybettiği depremde bile istifa eden olmadı.

 

 

Bakan insanlar öldü ama toprak suya kavuştu dese de Urfa ve Adıyaman’ı etkileyen sel felaketi nedeniyle tarım arazilerinde ciddi hasarlar meydana geldi. ZMO Şube Başkanı, rekoltenin (tarımda bir yılda elde edilen herhangi bir ürünün toplamı) yüzde 30 düşeceğini, birçok hayvanın da öldüğünü söyledi.

 

 

Daha sonra selin vurduğu Şanlıurfa’da, can kaybının yaşandığı Abide Köprülü Kavşağı’nın viyadüklerini yapan Gürbağ İnşaat'ın, Kahramanmaraş’ta depremzedeler için 863 konut inşa edeceği ortaya çıktı. 

 

 

İktidarın doğa ile kavga ederek oluşturduğu beton ve inşat imparatorluğu büyüyerek devam ederken kârı, parayı, kazancı ön plana koyup insan hayatını hiçe sayanlar sevdiklerimizi aramızdan almaya devam ediyor.

 

 

Önümüz de ki seçimler ise bizlere güvenli bir yaşamla, ‘’kader planı’’ arasında iki tercih sunuyor. 

 

Bu yazı toplam 14799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi