TKP GENEL SEKRETERİ KEMAL OKUYAN: Bir avuç azınlık ihya olacak!

TKP GENEL SEKRETERİ KEMAL OKUYAN: Bir avuç azınlık ihya olacak!

TKP’nin Gebze’de seçimlere yönelik halk toplantısında konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, ‘’ 1 Nisan’dan itibaren bu ülkede Turgut Altınoklar gibi, TÜSİAD sermayesi gibi patronlar gibi bir avuç azınlık, işte onlar ihya olacak. Geri kalanlar için hani altta kalanın canı çıksın derler ya onunla karşılaşacağız."dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Gebze’de seçimlere yönelik halk toplantısı gerçekleştirdi.

Yamanlar Düğün Salonu'nda düzenlenen buluşmaya yüzlerce Gebzeli katılırken, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydener Aktaş ve Gebze Belediye Başkan adayı Mehmet Kılıç konuşma gerçekleştirdi.

"Zübüklerden Kurtuluyoruz" sloganı ile gerçekleştirilen toplatıda ilk sözü Gebze Belediye Başkan adayı Mehmet Kılıç aldı.

Konuşmasına Gebzelileri selamlayarak başlayan Kılıç, "Bu memlekettte işçiler, emekçiler var. Üç beş tane çetenin bu ülkeyi yağmalamasına geçit vermeyeceğiz. Komünist belediyeciliği bu ülkeye göstereceğiz. Bu salonda emekçiler, ekmeğine ve ülkesine sahip çıkanlar var. Ama burada olamayacaklar da var: Yağmacılar, rantçılar, zübükler..." dedi.

BIZ BU TABLOYU KABUL ETMIYORUZ

18 yıldır metal fabrikasında çalışmakta olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydener Aktaş aldı.

"Biz komünistler yarınımızı kurtarmak için sizlerden destek bekliyoruz" diyen Aktaş, "İş yerlerinde patronların, mahallerde ise tarikatların baskı ve tacizlerine maruz kalıyoruz. Komünistleri dinsiz, vatansız olarak göstermeye çalıştılar. Komünistler yurtseverdirler. Biz bunları kabul etmediğimiz için karşınızdayız" ifadelerini kullandı.

Aktaş, belediyelerin "rant yoksa hizmet de yok" mantığı ile yürüdüğünü vurgulayarak, "Bizlerin vergilerinin bizlere dönmesi gerekirken, rantçıların, tarikatların cebine gidiyor. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz. Kocaeli deprem riskinin yüksek olduğu da bir kent. Denetimsizlik artıkça, enkazların altında kalıyoruz. Bunu da değiştireceğiz" dedi.

İŞÇİ SINIFINI YOKSULLUĞA VE İŞSİZLİĞE MAHKUM EDECEK

Aktaş'ın konuşmasının ardından sözü TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan aldı. Sözlerine AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un açıkladığı mal varlığına değinerek başlayan Okuyan, şu ifadeleri kullandı:

" AKP bu ülkeyi 20 yıldır karanlığa boğacak, işçi sınıfını yoksulluğa ve işsizliğe mahkum edecek, Türkiye’nin bir avuç patronu karlarına kar katacak, laiklik tamamen ayaklar altına alınacak... Sonra bir tane cici muhalefet çıkacak karşımıza ve TÜSİAD'la, patronlarla iyi geçinecek, sağcılığı aday diye gösterecek ve göstermelik bir şekilde bazı yerlerde solla işbirliği yapacaklar. Gebze de bunlardan bir tanesi.

Türkiye’de büyük bir düzen partisi hayatta hiçbir şeyi karşılıksız Türkiye soluna vermez. Hele Gebze gibi işçi sınıfının yatağını hayatta vermez. Ben bütün bu pazarlıkların neden yapıldığını söyleyeyim size. Herkes Erdoğan sonrasında Türkiye’de kim Cumhurbaşkanı olacak onun derdinde şu an. Yurttaşlarımızın yoksulluğu, hayat pahalılığı, işsizlik, sömürü, laiklik kimsenin umrunda değil.

ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN

Peki 2028, yani cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu ülkede ne olacak biliyor musunuz? Yerel seçimden sonra nasılsa seçim yok, korkunç şekilde kemerler sıkılacak. Ücret artışları duracak, hayat pahalılığı devam edecek. Kendileri söylüyorlar 2026 sonuna kadar enflasyon devam edecek diye. 1 Nisan’dan itibaren bu ülkede Turgut Altınoklar gibi, TÜSİAD sermayesi gibi patronlar gibi bir avuç azınlık, işte onlar ihya olacak. Geri kalanlar için hani altta kalanın canı çıksın derler ya onunla karşılaşacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.