Telefon dolandırıcısı, kasayı 'biz açarız’ diyerek götürmüş

Telefon dolandırıcısı, kasayı 'biz açarız’ diyerek götürmüş

Kocaeli ve Sakarya'da yaşayan kişileri telefonla arayıp kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişi, ‘Adınız FETÖ olaylarına karıştı’ yalanıyla 3 kişiden toplam 200 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası çaldı.

Dolandırıldıklarını anlayan kişiler durumu polise haber verdi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayetçilerin ifadelerinden yola çıkarak çalışmalara başladı.
Polis, vatandaşları dolandıran şüphelinin daha önceden benzer suçlardan sabıka kaydı bulunan A.K.(25) olduğunu belirledi. Zanlının Karamürsel'de ailesi ile birlikte yaşadığı eve baskın düzenlendi. A.K.'nin evinde yapılan aramada dolandırdığı kişilerden birine ait kimlik ele geçirilirken, Gölcük'ten çalınan kasa ise evinin yakınındaki metruk binanın içerisinde bulundu. Gözaltına alınan A.K., sorgusunda suçunu kabul ederken, mağdurlara yapılan telefon aramalarının ise il dışındaki kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. A.K. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.