TEKNOFEST’te 100 bin genç mücadele edecek

TEKNOFEST’te 100 bin genç mücadele edecek

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında 23 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20 bin 197 takımdaki 100 bin genç kıyasıya mücadele edecek.

TEKNOFEST açıklamasına göre, dereceye girmeye hak kazanan takımları 3 milyon TL'nin üzerinde ödülün beklediği festival bu yıl milli mücadelenin gazi şehri Gaziantep’te düzenlenecek.
TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması, üniversite öğrencileri seviyesinde gerçekleştiriliyor. Gençlerin alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları yarışma elektromobil ve hidromobil olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Heyecan dolu yarışların adresi ise 1-6 Eylül'de Kocaeli Körfez Yarış Pisti olacak.
BİLİŞİM VADİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE
Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması BİLİŞİM VADİSİ, TÜBİTAK ve HAVELSAN yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Katılımcılarını otonom araç teknolojileri alanında özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik eden yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar katılıyor. 7-10 Eylül’de Kocaeli Bilişim Vadisi’nde yapılacak yarışmada tek kişilik gerçek boyutlu bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapması bekleniyor. A.A
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.