Tarihi Hünkar Çayırında Cuma Namazı

Tarihi Hünkar Çayırında Cuma Namazı

Pandemiyle mücadele nedeniyle ara verilen cemaatle Cuma namazı 74 gün sonra Tarihi Hünkar Çayırında protokol ve vatandaşların katılımıyla kılındı.

İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği topraklar olan Hünkar Çayırı’nda protokol ve vatandaşlar birlikte Cuma namazı kıldı. Pandemiyle mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında camilerde cemaatle Cuma namazı kılınmasına ara verilmişti. Alınan kararla normalleşme uygulamaları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü cemaatle ilk Cuma namazı tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de belirlenen camilerde eda edildi. İstanbul’un fethinin yıldönümüne denk gelen 29 Mayıs Cuma günü Gebze’nin tarihi mekanlarından olan ve Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda Gebzeliler Cuma namazını birlikte eda etti.

SOSYAL MESAFE KURALINA GÖRE

Sosyal mesafe kuralına riayet edilerek ve her türlü hijyen tedbirleri alınarak kılınan Cuma namazı öncesi katılımcılara ev sahibi Gebze Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu. Mehteran bölüğünün konserinin ardından Kur’an tilaveti okundu. Hünkar Çayırındaki Cuma namazına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, KBB Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yanı sıra diğer ilçe protokolü ve Gebzeliler birlikte saf tuttu.

TARİHİ MEKANDA SAF TUTULDU

Namaz öncesi haziruna kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Cennet mekan İstanbul fatihi, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği bu tarihi alanda, pandemiyle mücadele sonrasında ilk Cuma namazımızı hep birlikte eda etmek üzere bir araya geldik. Devletimizin aldığı tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla Allah’a şükürler olsun ki virüs musibetini alt ediyoruz el ele vererek.

DUALARIMIZ KABUL OLSUN İNŞALLAH

Bundan sonra da sosyal mesafe kuralına yeni dönemdeki diğer tedbirlere riayet edeceğiz. İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümüne denk gelen bugün eda edeceğimiz Cuma namazında okuyacağımız dualarımızı Rabbim kabul eylesin inşallah. İstanbul’umuzun fethinin yıldönümü de kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de yaptığı konuşmada İstanbul’un fethinin yıldönümünü tebrik ederek, edilecek duaların Allah katında kabul görmesini yüce Mevla’dan niyaz etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.