Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Gebze'de gerçekleştirilecek

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Gebze'de gerçekleştirilecek

2013 yılından beri 'Otomobilsiz Kentler Günü'ne dikkat çekmek için yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu (SKBT) Gebze'de yapılacak.

Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'nda yarın gerçekleştirilecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği saat 17.00'da başlayacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik bağımsız kadınlar gönüllü olarak organize edilmekte. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun amacı daha çok kadının bisiklet sürmeye teşvik etmek ve bisiklet kullanıcıları için güvenli bisiklet ulaşım altyapısı talep etmekte. Tura katılmak isteyenlerin bisikletini kendileri temin etmeleri gerekmekte.

SKBT NEDİR? 

2013 yılında İzmir’de Sema Gür tarafından başlatılan, bugün Türkiye’de ve dünyada bir çok şehirde eş zamanlı olarak yapılan bisikletli kadın etkinliğidir. Kadınlar tarafından kadınlar için organize edilir. Bir festival değildir, katılım ücretsizdir, organizasyon gönüllü kadınlar tarafından yılda bir, Avrupa Hareketlilik Haftası Otomobilsiz Kentler Günü’ ne denk gelen hafta Pazar günü yapılır. Turun genel koordinasyonunu Sema Gür ve Pınar Pinzuti yapar. Web sayfamızın tüm işleri, sorumluluğu, yurtdışı bağlantılarımız Pınar Pinzuti’ dedir. Yurt içi gönüllülerimiz ve Türkiye sorumluluğu Sema Gür’dedir.

SKBT’ Yİ KİM VE NEREDE YAPABİLİR?

SKBT, kadınlar tarafından düzenlenir. İl ve ilçelerde düzenlenir. İstanbul gibi büyük metropollerde aynı anda farklı buluşma noktalarında iki adet etkinlik düzenlenebilir. İlçelerde ise tek bir etkinlik yapılır. SKBT, kamu kuruluşları ve dernekler tarafından düzenlenmez ancak gönüllüler bu kurumların desteğini alabilirler. Dernekler duyuru konusunda yardımcı olabilir, belediyeler ise tur sırasında hizmet sağlayabilir. Emniyet ise tur sırasında katılımcıların güvenliğini sağlayabilir. Siyasi ve ticari bir etkinlik değildir, etkinlik her kesimden tüm kadınlara açıktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.