Sürücüler Dikkat! Kocaeli EDS Hız Limitleri ve Tolerans Değerleri Açıklandı

Sürücüler Dikkat! Kocaeli EDS Hız Limitleri ve Tolerans Değerleri Açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin inisiyatifiyle ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), şehirdeki trafik düzeninin sağlanması amacıyla hayata geçirildi. İşte Kocaeli'deki EDS'lerin hız limitleri ve cezai işlemler hakkında bilmeniz gerekenler.

Kocaeli genelinde EDS'ler tarafından izlenen noktalarda otomobiller için belirlenen hız limitleri, ortalama olarak 70 ila 82 kilometre arasında değişiyor. 15 Nisan'dan itibaren EDS'lerin ceza yazmaya başlamasıyla birlikte, sürücülerin bu hız limitlerine dikkat etmesi gerekecek. Peki, Kocaeli'de nerelerde EDS var? Hangi noktalarda kırmızı ışık ve park ihlali denetimi yapılacak? Hız limitleri ne kadar? İşte detaylar...


15 NİSAN'DA CEZALAR BAŞLAYACAK

EDS'ler ve hız limitleri sürücüler tarafından eleştirilse de “Hız koridoru” olarak bilinen Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi hayata geçiyor.Kocaeli'de Gölcük ile Kirazlıyalı arasındaki 5 noktada hız koridoru kuruldu. Ancak, Kartepe kesimindeki hız koridoru iptal edildi. Hız limitlerinin düşürülmesi ve bu nedenle trafik oluşacağı yönünde pek çok eleştirinin de yapılsada, sistem 15 Nisan itibarı ile ceza yazamaya başlayacak.


HIZ LİMİTLERİ VE TOLERANSLARI NE KADAR OLACAK?

Derince-İzmit Arası hız koridorunda, hız limiti otomobillerde 70 kilometre olacak. Diğer 3 noktadaki hız koridoraında ise hız sınırı 82 kilometre olacak. buna göre 70 kilometre hızın yüzde 10 töleransı ile 77'yi geçtiğinde sürücüler ceza yiyecek. Hız sınırı 82 kilometre olan diğer bölgelerde ise sistem ihlali algılamak için her araçta 91 ve üstü hızı arayacak.Bu sınır geçildiğinde ise ceza uygulanacak.


KOCAELİ'DE EDS NEREDE VAR?
Kocaeli'de "Hız Koridoru" adı verilen Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi, aşağıdaki noktalarda kurulu bulunuyor.


İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı,

Symbol AVM ve fabrikalar yolu mevki,

Kuruçeşme çıkışı (KOTAŞ),

Körfez Kirazlıyalı,

Yeniköy Kalıcı Konutları önü.


KIRMIZI IŞIK İHLALİ DENETİMİ

Bu bölgelerde yerleştirilen EDS tabelaları ve mobeseleri sayesinde, hız ihlalleri anlık olarak tespit edilebilecek ve gerekli cezai işlem otomatik olarak uygulanacak. Ancak, Kartepe tarafındaki hız koridorunda şu anda işlem uygulanmayacak. Öte yandan,EDS'ler ile 9 kavşak ve 21 noktada kırmızı ışık , 2 ayrı noktada ise park ihlali denetimleri yapılacak.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.