Son tatillerinde çilek serası “keşfettiler”

Son tatillerinde çilek serası “keşfettiler”

Beyçelik'ten Mevlüt Kavrat, 2021’e kadar tatillerinde Kandıra’nın köylerinde kiralık evleri tercih etti. 2021’de Türk Metal’in konuğu olarak Didim’e gitti. “Eşim ilk gez tatil gibi tatil yaptı” diyen Kavrat ve ailesi çileği de adeta Didim'de keşfetti

Tatil Hikâyeleri – Aktan USLU

Her tatil; tatile çıkılan yer, konaklanan mekan, doğası ve olanakları ile ayrı bir deneyim, ayrı bir keşif. Beyçelik çalışanı Mevlüt Kavrat ve ailesi için 2021/Didim tatili ilk tatilleri değilmiş ama aynı zamanda ilk tatilleriymiş. Didim’e 2021 yılında eşi; ev kadını Seval Kavrat, çocukları 15 yaşındaki Yıldıray ve 7 yaşındaki Asmin ile gittiğini, Türk Metal’e ait Büyük Anadolu Resort Otel’de sendikanın konuğu olarak eğitim ve tatil amaçlı konakladıklarını kaydeden Kavrat şöyle devam etti:

ASLINDA EVDEKİ HİZMETİ EDİYORDU

aile-022.jpg

“Ailem, ‘Her şey dahil’ sistem otelle ilk defa Türk Metal sayesinde tanıştı. Ben 2021’e kadar olan tatillerimizde aileme sadece bir ev tutuyordum. Eşim orada bize hizmet ediyordu. Aslında evdeki hizmeti, bize orada ediyordu. Ailemi ve çocuklarımı ilk defa güzel bir ortamda tatil yaptırdım. Daha öncesinde; sözüm ona tatil yapıyorlardı. Bize göre tatildi ama eşime göre ‘işkence’ydi. Gerçi biz erkek olarak ızgara falan yapıyorduk, ona fazla iş yüklenmesin diye ama tabi otel, özellikle gittiğimiz Büyük Anadolu Otel ile arasında dağlar kadar fark var.

YARIM SAAT DAYANDIN MI

ÇOK İYİ EĞİTİM BEKLİYOR

Hem dinlendik hem de oranın bize gerçekten verdiği aile eğitiminden çok çok nasiplendik. Didim’e ailecek gittiğimiz için eğitimde aile temelli oldu. İlk etapta diyorsun ki, ‘Dışarıdaki denizi havuzu bırakıp ne işim var eğitimde’ ama sadece ilk yarım saate dayandığında, sonrasında çok sürükleyici bir eğitim bekliyor seni.”

PLAJIMIZIN OLMASI BÜYÜK AVANTAJDI

sohbet-020.jpg

Tatilin sadece deniz, kum, güneş, plaj, havuzdan ibaret olmadığını belirten, “Bir aşamadan sonra çocuklar da sıkılabiliyor ve insan ne yapacağını şaşırıyor” diyen Kavrat’ın keşif damarı atmış: “Boş zamanlarımda, Didim’in neleri meşhur diye araştırmada bulundum. Didim’in ilçe merkezine hiç gitmedim. Bulunduğumuz yer Mavişehir Mahallesi’nde idi. Orayı araştırdım. Gerçekten orada bizim otelimiz tek otel, plajımız olan tek otel. Diğer oteller dağ başında. Denize gideceğin zaman seni arabayla, otomobille götürüyor veya uzun mesafe yürüyerek gidiyorsun. Kendi plajımızın olması bizim için büyük bir avantajdı.

PİYASA FİYATINA VERİYOR

cilek-1.jpeg

Araştırdım. Orada bir çilek serası varmış, meşhur. 7 aile toplandık. Öncülük etmemi istediler, gittik. Adam iki üç katlı, Pimaş’tan güzel bir sera kurmuş. Üzerinede toprak döşemiş. Girişte yanına makasını alıyorsun. Sepetini alıyorsun. Sevdiğin çilekleri dolduruyorsun. Çıkışta, tartıyor. Piyasa fiyatına veriyor. Gerçekten çilek yediğinin farkına varıyorsun ama market   fiyatına veriyor sana.

cilek-2.jpeg

Hem o çocuklar o güzelliği tatmış oldu. Hem yürüyerek çevreyi tanıdılar. Hem de o avantajdan faydalandık. Onun haricinde otelden çıkmadık. Dışarı çıkmamıza gerek yoktu. Gerçekten, her şey elimizin altında idi.”

 

**

KANDIRA UZMANI: CEBECİ AİLE, KERPE GENÇ YERİDİR

 

Ucuzcu marketler geldi

fiyatlar normale döndü

 

40 yaşındaki Mevlüt Kavrat evli ve iki çocuk babası. 22 yıllık çalışma hayatının tamamını Türk Metal’e üye sendikalı olarak geçirdi. 7 senedir Beyçelik’te çalışıyor: “ Her yıl tatile çıkamıyordum. Kendim nezih bir yerde, bir ev tutup orada ailece tatilimi geçiyordum. Mesela Kandıra, Cebeci’de ev tutup kendimce tatil yapıyordum. Kandıra’yı kısa mesafede olduğu için tercih ediyorum. Kademe kademe ayrılmıştır. Orada Cebeci aile yeridir. Kerpe genç yeridir.”

Kandıra’nın Büyükşehir statüsünden ötürü mahalleye dönüştürülen denize nazır köylerinin denizinden, havasından, suyundan memnun olduğunu kaydeden Kavrat bütçesine de günümüz itibariyle uygun hale geldiğini kaydetti: “Ucuz ve uygun marketler oraya gittiğinden beri esnaflar fiyatları aşağı tutmaya başladı. Normalde fahiş fiyattı. Şimdi evinden hiçbir şey almadan gidip orada istediğin şeyi, uygun fiyata alabiliyorsun. Ucuz fiyatlı o zincir marketlerde şort 20 TL ise diğer esnafta da 20 TL olmak zorunda.  5-6 yıldır Kandıra’ya tatile gidiyorum. Ucuz fiyatlı zincir marketler Kandıra’ya gelmeden önceki durumu, konumu da biliyorum. Şimdiki halinden çok memnunum.”

iki-kere-iki.jpg

Gazetemize Beyçelik İşyeri Baştemsilcisi, 11 yıllık Beyçelik emekçisi Okan Uçar ile birlikte konuk olan Mevlüt Kavrat, arkadaşımız Aktan Uslu’nun sorularını yanıtladı.

 

**

 

Toplu taşıma elverişli

olsaydı Didim’i gezerdim

 

Didim’de Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki toplu taşıma sorununu “Demedim mi Didim Diye” dizimizde de iki gün boyunca konu edinmiştik. Mevlüt Kavrat adeta tespitlerimizi ve sonuçlarını doğruladı: “Didim,  “Altınkum’dan bahsettiler. Sonra dediler ki, Mavişehir’den saatte bir toplu taşıma var yok. Sonuçta çocuklu bir aileyiz. Toplu taşıma saatte bir geliyor. Oradan da saatte bir gelmek zorundasın. Yoksa bir saat daha çocuklarla ben, onları taşıdım mı perişan olacaktım. Demek ki çocuklarla sıkıntım olursa, iyisi mi hiç yerimden kıpırdamayım.

GEZMEK İSTERİM AMA…

tasima-imiim.jpg

Etkili bir toplu taşıma olsaydı, Didim’de gezmeyi tercih ederdim. Hayatımda ilk defa Didim’e gitmişim. Ben de gezmek isterim oraları. Antik kentten falan bahsettiler ama sonra duyduk ki Didim merkezden 45 dakikada bir, saatte bir toplu taşıma varmış. Gittiğinde tam minibüsün/otobüsün kalktığı saate denk gelirsen, 45 dakika güneşin altında çocukları beklet. Karı koca amenna da işin içinde çocuk olunca işin rengi değişiyor.”

 

 

 

**

Mevlüt Kavrat ile satır arası…

 

Didim’de deniz, kum, plaj olarak aradığımı buldum.

Keyif verdi. Sakin, tertemiz plajı var. Temizliği ayrı bir güzellik zaten.

Didim’i tercih ederim. Denizi, kumu, benim için sakinliği çok önemli, sakinliği. Nezih bir ortam olması. Altınkum’u duydum. Balıkesir, Sarımsaklı gibi kalabalık bir yer. Çok hareketli olduğunu söylediler bana. Altınkum’a gitseydim, beni pek açmayabilirdi. Kalabalık bize gelmez.

 

Akşamları eşimle içeceklerimizi alıyorduk. Gidiyorduk. Sahilde şezlongda sessizce hem kafamızı dinliyor, hem içeceğimizi içip çıkıp dönüyorduk yani.

Otelde çalışanlarla diyaloğum oldu. Sıcakkanlı insanlar. Onlardan hiç memnuniyetsizlik durumu yaşamadım yani. Ne istiyorsan, ‘Bir saniye bekler misin?’ deyip o anda gerçekleştirdiler. Onlar, o konuda hemfikiriz. Oda servisi olsun, rica minnet giriyorlar. Biz gerek yok desek dahi, ‘Girmemiz lazım’ deyip girip temizliği yapıyorlar.

24 saat içecek reyonu açık. Gece 02’de çorba reyonu açılıyordu. İnsanlar acıkabilir diye. Hizmetlerimden çok memnun kaldım.

Sendikalı olmayım, normal vatandaş olayım. İmkanlarım olsun, gidebileceğim yer orasıdır.

Biz ne kadar önümüze geleni yesek dahi, çocuklar seçici olur ya hemen alakart bölümüne giriyorduk. Orada çocuklar için döner, hamburger çeşitleri var. İstedikleri gibi orada yiyorlardı.

Herkesin gitmesini tavsiye ederim. Memnun kalınacak bir aile yeri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum