Siyaset ticarette de Cumhur İttifakı!

Siyaset ticarette de Cumhur İttifakı!

Gayri ahlaki siyaset ticaret ilişkisinin kendi platformlarından belgeyle sabıkalısı AKP Darıca ve Darıca Belediyesi iddialar doğruysa o alanda da Cumhur İttifakı kurmuş. MHP’li yöneticiler teşkilattan, Biz niye ihale almadık onlar aldı” diye istifa etmiş

Haber Analiz

 

Bir zamanlar AKP tarafından da ahlaki bulunmayan siyaset/ticaret ilişkisini 2020 yılında AKP Darıca İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın sosyal medya platformlarında yer alan, “Hayırlı olsun” ziyaretlerinin fotoğraflarıyla belgeleyerek haberleştirmiştik.

AKP’nin kuruluş yıllarında bizzat kurucuları Recep Tayyip Erdoğan’ın lafta kalan ahlak ve etik temelli uyarılarından, adeta toplumun kanıksanması aşılanan aleni ahlaksız siyaset ticaret ilişkisini 2009 yılının eylül ayında AKP Darıca ve Darıca Belediyesi kurumsalları üzerinden haberleştirirken hatırlatmada fayda var ki; ne tekzip metni yedik ne de “iftira” diye savcı, hâkim yüzü gördük:

https://www.gebzehaber.net/yuru-ya-isa-agabey-66518h.htm

Darıca içinde bulunduğumuz günlerde yine ve yeni bir siyaset/ticaret ilişkisiyle çalkalanıyor. İddialar doğruysa, gayriahlaki siyaset/ticaret ilişkisinde de Cumhur İttifakı kurulmuş! MHP Darıca İlçe Teşkilatı’nda eski ilçe başkanı Adem Emre Aygün’ün de belediyeye araç kiraladığı açığa çıkmış, “Sadece bir tane…” kiraladığı konuşulmuştu.

ASIL İSTİFA GEREKÇELERİ NEDİR?

MHP Darıca İlçe Teşkilatı’nda birkaç gün önceki istifalarda asıl gerekçe ise hayli ilginç. İddia odur ki; belediyeye araç kiralayamayan yöneticiler, belediyeye araç kiralayan yöneticilere tepki göstermiş ve, “Biz niye kiralamadık” demiş!

DİVANDA ÖZTÜRK VE YILMAZ

501-001.jpg

İddiaları gündeme CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş taşıdı. CHP Darıca İlçe Teşkilatı’nın her belediye meclis toplantısı düzenlenen, aylık geleneksel hale gelen toplantının divanında Başkan Aktaş’a İlçe Sekreteri Metin Öztürk ve belediye meclis üyesi Mustafa Yılmaz da eşlik etti.

CANLI YAYINDA BEKTAŞ VE FİDAN

502.jpg

KBB ve Darıca Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Selim Özcan’ın da katıldığı toplantı CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanı Seda Bektaş ve ilçe yöneticisi Name Yılmaz Fidan tarafından, cep telefonu ile yapılan çekimle CHP Darıca İlçe’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Bant yayın toplantı sonrası da sürdü.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra AKP İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın da açıklamasına maruz iddiaları şöyle:  

İSTİFALARIN TEMELİNDE

ARAÇ KİRALAMA VAR

“İlçemizde yine sansasyonel denebilecek bir olay yaşandı. Bir siyasi partinin yönetiminden 10 kişiyi aşkın istifa söz konusu oldu. Bu istifalarla ilgili olarak basın mensupları bizi aradı, kamuoyundan da dönüşler oldu. Bir siyasi partinin yönetimi içinde tabi ki anlaşmazlık olabilir. Kamuoyunda konuşulduğu şekliyle istifaların temelinde; Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık’ın  ilgili siyasi partinin temsilcilerine doğrudan ihale vermesi ve araçlarının kiralanması var. Bu şekilde bir kaynak yaratılmıştır.

KABULLENİLEMEZ, KANIKSANAMAZ

504-001.jpg

Mevcut partiler arasında bu yakınlaşma, kendi aralarındaki hediyeleşmeler, iddialar doğruysa kabullenilemez, kanıksamanaz. Eğer iddialar gerçekse; ahlaktan yoksun, siyasi parti kimliği taşıyan hiçbir insana yakışmayan, ‘İhale aldım ihale verdim’ mantığında yapılan bu işlere atfen şunu söylüyorum: Eğer çanak tutuyorlarsa, bu işin içinde gerçekten varlarsa biz de kamuoyu adına bunun peşinde oluruz ve her fırsatta da bunu dile getiririz.

İHALE ALANLAR İLE

ALMAYANLARIN ÇEKİŞMESİ

505-001.jpg

Kamuoyunda konuşulan şu: Mevcut iktidar ortağı siyasi partinin (MHP Darıca) temsilcilerinden, belediye başkanı tarafından belediye için hizmet alındığı, bu ihaleleri alanlarla almayanlar arasında çekişme olduğu ve bir hizip yaratıldığı yönündedir. Bu konuyla alakalı buradan yine söylüyoruz: Sizin ve babanızın bütçesi değil. Darıcalı vatandaşın, yurttaşın bütçesi. Kendimizle, siyasi partinin temsilcileriyle alakalı hiçbir şey yok burada.

HANGİ VİCDAN VE AHLAK KABUL EDER?

Diyoruz ki; dar gelirli yurttaşın elektriğini, suyunu, doğalgazını ödeyin. Siz Sırasöğütler, Nene Hatun, Osmangazi’de yaşayan vatandaşın elektrik, su faturasının ödenmesini önerdiğimizde, ‘Kaynağımız yok’ deyin. Öbür tarafta ortağınızdan araba kiralayın, ortağınızın araçlarını belediyeye sokun, onlara ihale verin. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu hangi vicdan, bırakın siyaseti ahlak kabul eder mi?

BASININ DA KAMU GÖREVİDİR

 Bu tür şeylerin olması çok mide bulandırıcı. Bizler bunu asla kabul etmeyiz ve sonuna kadar da bu konuyla ilgili de nedir bu olay, arkasında ne var? Araştırmaya devam edeceğiz. Basın mensubu olarak sizin de kamu görevinizdir. Bu konuyla ilgili duyduklarımızı size aktaralım. Sizler de araştırmacı gazetecilik kimliğinizle illaki bilgilere ulaşacaksınız.”

Başkan Aktaş çok konuya değindiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aktaş, arkadaşımız Uslu’nun özetle, “Bu tür iddia ve konuları belgeleriyle de haber ettik. Toplumdan hiç tepki görmedik. Sizce kanıksanıyor mu?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

YURTTAŞ SESSİZLİĞİ İDDİANIN

GERÇEKLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAZ

“Bu tür ahlaksızlıkları kim kanıksarsa kanıksasın, bizim kanıksamamız beklenmesin. Eğer bir yerde yolsuzluk, hukuksuzluk, adaletsizlik, yağma, talan, adamcılık varsa biz onun karşısında olduk ve her zaman da olmaya devam edeceğiz. Bu iddiamız haberleştiğinde yurttaştan haber değeri görmeyebilir, tıklanma rekoru kırmayabilir ama vakanın ve iddianın gerçekliğini ortadan kaldırmaz.

VATANDAŞ NASIL SES ÇIKARSIN

Vatandaş bir tweet attığında gecenin 12’sinde evinden alınıyorsa, bir öğretmen alanda haksızlığa uğradığını iddia edip bağırıyorsa ve kafasına jop vurulup yüzüne tekme atılıyorsa, bir öğrenci yurtta barınamadığını, yurt bulamadığını, burs alamadığını dile getiriyor ve bunun neticesinde o öğrenci bulunduğu yurttan atılıyorsa, bir korku imparatorluğu yaratılmışsa vatandaş gelip nasıl ses çıkarsın?

VATANDAŞ SUSUYORSA

SANDIĞI BEKLİYORDUR

Ve gün gelecek, vatandaş sandıkta patlayacak. Vatandaşın sustuğuna bakmayın, sandıkta sonucunu göreceğiz. Vatandaş gerçekten ne yapacağını iyi biliyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tamamına güveniyorum. Hiçbir siyasi partiyi önceliklemeden veya muhalefeti, iktidarı ayırt etmeden şunu biliyoruz: Vatandaş ne zaman ne yapacağını çok iyi bilir. Susuyorsa sandığın gelmesini bekliyordur. Ben böyle inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.