“Yürü ya” İsa Ağabey!

“Yürü ya” İsa Ağabey!

Aktif siyasetteki varlıkları ticari kalkınmalarından ibaret, dönemine göre parti değiştirirken hep zirvedekinde yer gözleyen, siyasi ideolojileri bilinmeyen “Her dönemin iktidarları” AKP iktidarında koptu gidiyor

“Allah’ın yürü ya kulum” dediği eşraftan geçen dönem AKP Belediye Meclis Üyesi İsa Baylan, “dublör” tutup belediyeden kiraladığı yere, “Hayırlı işler” ziyaret heyetinde Bıyık’tan Acay’a.. yok yok!

** Mustafa Öztürk… AKP Darıca Gençlik Kolları Başkanı iken dört tekeri vardı. Darıca BM Üyeliği ile Darıca GB ve DARES başkanlığı yaptı. DARES’in belediyeden aldığı yeri kuvvetle muhtemel “dublör”le kiraladı. İskele Park’tan çıkmıyor

 

** Yusuf Aktaş belediyeden yüzde 90 engelli Ednan Aktaş marifetiyle yer edindi. Ana caddede çay, su atıyor. Son Meclis’te CHP Grubu, Aktaş’a “AKP’li yönetici…” derken Başkan Bıyık “yalanladı!”: “İlçe başkanlığı yaptım ben. Aktaş yönetici değil, üye.”

 

Yorum Haber 

Ülkemiz siyasetinin genel anlamda en büyük karın ağrılarından aktif siyasette, “Siyaset ticaret” ilişkisi AKP döneminde patlama yaptı. 2002’den bu yana AKP iktidarını geçmiş iktidarlardan veya ortaklıklardan ayıran özellik, artık her şey aleni. Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu ağustos ayı meclis toplantısında kimi duyumları sorguladı. Eylül ayı meclisinde yazılı yanıt geldi.

ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK, HİÇ

BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI 

CHP Grubu’nun siyaset ticaret ilişkisini sorgulayan girişiminde belgelere ulaşmakta hiç zorlanmadık. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’tan AKP İlçe Başkanı ve Başkan adayı Ufuk Acay’a, AKP Darıca İlçe Teşkilatı’ndan belediye meclis üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu’na… Hele ki Hocaoğlu, çok seviyormuş ki İsa Ağabeyini, sosyal medyadan edindiğimiz dört “Hayırlı olsun” ziyaret heyetinin üçünde, yer almış.

 

ÇOK YAMAN BİR ÇELİŞKİ…

 

Örneğin hepsi ama İsa Baylan’ı ama İsa ağabeylerini, “Hayırlı olsun” ziyaretine gitmiş. Sosyal medyadan da paylaşmış. Ya diğerleri. Bize özgü bir duruş gereği, “Mesleğinde kısa zamanda çok ilerleyen ya da kısa sürede çok varsıllaşan kimselerin bu durumlarını izah etmek için”, “Allah yürü ya kulum” deyimini kullanırız. Ona ne şüphe ki, öyledir. Allah’ın, “Yürü ya kulum” dediği AKP zevatında öne çıkan isimler ve vakalar konuya ilişkin diğer haberlerimizde. Baylan'a yönelik vakada ise ince bir detay daha var. Darıca Belediye Meclisi'nde soru önergeleri ile aktif siyasette siyaset ticaret ilişkisi sorgulayan CHP Grubu'nun sözcüsü Selim Özcan'ın şu sorusu, şayet yanıt haklarını kullanmak isterlerse haberlerimizde adı geçen meclis üyelerinin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın yanıtlamasını bekliyor...

YER ABDURRAHMAN BAYLAN'IN İSE

ZİYARET NİYE İSA BAYLAN'A

 

Bir diğeri görev süresinin dolmasına 2-3 gün kala(27 Mart 2019) Çınar Mevkii’ndeki Has Bahçe’yi 10 yıllığına, geçen dönemin meclis üyelerinden İsa Baylan’a kiraladı. Mecliste neden meclis üyesine verdiniz diye sorduğumuzda yeri kiralayan kişinin Abdurrahman Baylan olduğunu söylediler. Ancak ne hikmetse sosyal medya hesaplarından Belediye başkanı ve meclis üyeleri İsa Baylan a hayırlı olsun ziyaretleri yaparak fotoğraf paylaştılar. Yani söylediklerinin doğru olmadığını belgelediler."

 

 

 

 cesur-hareket-partisi.jpg

CEsur HAreket PArtisi:  Gazetecilik, siyasete en yakın meslek. Bazen siyasetçiler bir konu öne süner, gazetecilik gereği takip gerektirir. Bazen gazeteci gündeme konu getir, siyasetin harekete geçmesini bekler. Gebze Bölgesi’nde gazetecilerin özel haberleriyle gündeme getirdiği kent gündemlerini siyasi partilerin sürdürülür hale gelmesi türü yerel siyaset pratiği, ne yazık ki zayıf.

Söz konusu yorum haberimizde iddiaları gündeme getiren, ısrarla takip eden yapı, Darıca Belediyesi CHP Meclis Grubu oldu. Kurum olarak biz sadece işimizi, haberle değil haber yorumla yaptık.

Malum… Aynı zamanda AKP Genel Başkanı olan AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan ana muhalefetteki CHP’yi, “CeHaPe” diye tanımlıyor. Bu tanımlama bölgemizde de yaygın, ne de olsa Reis diyor. CHP’nin açılımı Cumhuriyet Halk Partisi. “CeHaPe” olsaydı açılımı ne olabilirdi diye sorguladık. CHP Darıca Meclis Grubu’na baktık. CEsur HAreket Partisi” gibi okuduk…

biyik-ile.pngKOLAYLIKLAR DİLEDİLER: Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindeki heyet, İsa Baylan’a, “Hayırlı işler” ziyaretinde. Başkan Bıyık, Facebook’taki sayfasından 28 Eylül 2019, 18.52’de yaptığı paylaşımda şöyle diyor: “Önceki dönem meclis üyesi İsa Baylan’ın İstasyon Caddesi üzerinde yeni açacağı Uluçınar Kafe’yi ziyaret ederek kendisine kolaylıklar diledik. Rabbim hayırlı eylesin inşallah.”

akpliler-001.jpg

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİLER: AKP Darıca Belediye Başkanı ve Başkan adayı Avukat Ufuk Acay ile beraberindeki heyetin AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın Facebook sayfasında 17 Ekim 2019’da yer edinen ziyareti. İfade aynen şöyle: “Önceki dönem meclis üyemiz İsa Baylan’a yeni açmış olduğu iş yerinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 hayirli-isler.pngALLAH BOL KAZANÇLAR VERSİN: Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Özkan, İsa Baylan’a hayırlı olsun ziyarette. Darıca Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu da yanında: “İsa Baylan abimizin yeni açmış olduğu işyerini ziyaret ettik. Allah bol kazançlar versin.”

hocaoglu.jpg

DARBENİN 39’NCU YILDÖNÜMÜNDE: Darıca Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu’nun 12 Eylül askeri darbesinin 39’ncu yıldönümüne denk gelen 12 Eylül 2019 tarihli paylaşımı şöyle: “Eski meclis üyemiz İsa Baylan abimizin yeni işyerinde eski meclis üyelerimiz ile hasbihal ederken.”

Ziyaret heyetindeki diğer eski meclis üyeleri Recep Aydın ve Yusuf Ayaz ile. Bu arada Hocaoğlu, dört ziyaret heyetinin üçünde yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.