“Sınırları ekonomi ve pazarlar belirleyecek”

“Sınırları ekonomi ve pazarlar belirleyecek”

GTÜ Girişimcilik Zirvesi 2019, “Dijital İnovasyon ve Girişimcilik” temasıyla gerçekleştirilen  toplantıya katılan GTO Başkanı Nail Çiler ekonomi ve teknoloji üzerine görüşlerini açıkladı, geleceğinin dünyasında sınırları ekonomi ve pazarların belirleyeceğ

GTÜ Girişimcilik Zirvesi 2019, “Dijital İnovasyon ve Girişimcilik” temasıyla 25 Nisan 2019 Perşembe günü  İstanbul  Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da düzenlendi.  Gebze Ticaret Odası’nın ana sponsorlarından olduğu zirve kapsamında dijital inovasyonların işletme dünyasındaki etkilerinin tartışılacağı üç oturum gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan ve bir konuşma yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler şunları söyledi:

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

“Üniversite sanayi işbirliği olmadan bir bölgenin kalkınması mümkün değil. Teknoloji hayatımız olmazsa olmazdır, ona da ayak uydurmalıyız. Öğrencilere şunları söylemek istiyorum, sanayinin ve Ar-Ge’nin fazla olduğu bir yerdesiniz. Burada size düşen Ar-Ge ile yenilikçi düşünceyi birleştirmek kalıyor. Bunun dışında sürdürülebilir kalkınmayı ancak sizinle devam ettirebiliriz. Hayatımıza artık makinalar giriyor, metal yakalılarda giriyor biz bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Nitelikli eleman yetiştirmek zorundayız.

SINIRLARI EKONOMİ BELİRLEYECEK

Uluslararası Robot Federasyonundan buraya gelmeden bilgi aldım 2108 sonu Türkiye için hazırlanmış verileri sizinle de paylaşmak istiyorum,  imalat sektöründe 10 bin işçiye 27 robot, otomotiv sektöründe 10 bin işçiye 190 robot diğer sektörlerde ise 10 bin işçiye 17 robot düşüyor.  Daha da çarpıcısı sizleri işe alırken robotlar işe alacak. Sevgili gençler bundan 20 yıl öncesi farklıydı 20 yıl sonrası ise çok daha farklı olacak çünkü artık geriye değil ileriye bakmalıyız. Bu dönüşüme ve gelişime hazır olmasanız hem ülkenin gelişimine katkı sağlayamazsınız hem de kendinizin gelişimini engellemiş olursunuz.

Şunu da belirtmek istiyorum bundan sonraki dünyada sınırları ekonomiler ve pazarlar belirleyecek, buna hazırlıklı olmak zorundayız ”dedi.

KATILANLAR

Toplantının, T. C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, GTO Başkanı Nail Çiler,  Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün,  GOSB Başkanı Vahit Yıldırım Gebze Teknik Üniversite Rektörü Muhammed Hasan Aslan ile çok sayıda yetkili ve davetliler katıldı.  *Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.