‘Sıfır Atık Festivali’ başladı

‘Sıfır Atık Festivali’ başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın tüm canlılar ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlediği Sıfır Artık Festivali açılış programıyla başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın tüm canlılar ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlediği Sıfır Artık Festivali açılış programıyla başladı. Türkiye’de yerel yönetimler düzeyindeki en kapsamlı dönüşüm seferberliği olan ve “Daha azıyla daha çok dünya” temasıyla düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nin açılış programına katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Burada çok güzel bir farkındalık hareketi başlatıldı. Bu farkındalığı Kocaeli’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya ulaştıracağız” dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Atıksız yaşamlar kurgulamayı ve 7’den 70’e herkese çevre bilincini oluşturulmayı hedefleyen festival geniş bir katılımla başladı. Kocaeli Kongre Merkezindeki festivalin ilk gününe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHİR TİYATROSUNDAN BİR İLK

Festivalin açılışında Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun davetlilere bir sürprizi vardı. Şehir Tiyatrosu dünyada örneklerine çok az rastlanan, Türkiye’de ise belki de ilk kez bu boyutlarda sergilenecek bir oyun hazırladı. Çöp Atlas adındaki oyunda Şehir Tiyatrosu oyuncuları birebir boyutlardaki kuklalarla dünyayı nasıl kirlettiğimizi bir çocuğun gözünden anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.