Siber hainler iş başında!

Siber hainler iş başında!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi ve kurumları yıpratmak adına sadece son 1 haftada yapılan negatif ve spekülatif paylaşımlara ait rakamları açıkladı. Yapılan paylaşımların yüzde 26 sının bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile sadece bir sosyal medya platformunda, algı yaratmak amacıyla yapılan negatif ve spekülatif paylaşımlara ait rakamları açıkladı. Yerlikaya, o paylaşımında "Sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan algı çabalarının farkındayız. Allah'ın izniyle, bot hesaplar üzerinden hesap yapanların çabalarını boşa çıkaracağız" dedi.

YÜZDE 43'Ü NEGATİF

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı. "27 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında sosyal medya platformu Twitter'da (X): 32 milyon 516 bin 432 hesaptan 275 milyon 762 bin 77 paylaşım yapıldığı, paylaşım yapan hesapların ise yüzde 26'sının bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu anlaşıldı. Bu paylaşımların yüzde 43'ünün negatif ve spekülatif olduğu tespit edildi. Sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan algı çabalarının farkındayız. Allah'ın izniyle, bot hesaplar üzerinden hesap yapanların çabalarını boşa çıkaracağız. Siber suçlar ve dezenformasyonla mücadelemiz kesintisiz devam edecek"

Abbas ÇAKAR1693900082896.jpg1693900082907.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.