Sera Büyükşehir, özel  eğitim okulu Bakanlık’tan

Sera Büyükşehir, özel eğitim okulu Bakanlık’tan

Çayırova’da Kaymakamlık ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi öncülüğündeki 3 Ekim etkinliğinde Beyazay Kocaeli Başkanı Furkan Uğur Eşitti engelliler için KBB desteğiyle sera; Kaymakam Ahmet Önal, Bakan sözüyle özel eğitim okulu kurulacağını müjdeledi

1002-016.jpg

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Çayırova’da sıradışı bir etkinlikle ve müjdelerle kutlandı. Çayırova Kaymakamlığı, Çayırova Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi  ve Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğinde, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki “Engelsiz sanat edebiyat” adlı etkinlikte Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti refakat kartlı engellilerin seyahat özgürlüğü müjdesinin yanı sıra bir diğer müjdeyi yine Büyükşehir referansı ile verdi. Buna göre Çayırova Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alanda, engellilerin üretime yöneleceği sera kurulacak.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, belediye tarafından yaptırılan engelli merkezinde inşaatın sonuna gelindiğini, birkaç ay içinde açılışının yapılacağını söyledi.

Çayırova’da bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Ahmet Önal da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Çayırova’ya özel eğitim okulu kurulacağının sözünü aldıklarını söyledi.

1006-009.jpg

Tüm hatiplerin konuşmalarının işitme engellilere Eylem Soylu tarafından işaret diliyle anlatıldığı etkinlikte sunuculukları Türkiye’nin ilk otizmli radyo programcısı Muhammet Emirhan Güngör ve Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi’nden Elif Işık üstlendi.

HER MAHALLEDEN NİTELİKLİ ENGELLİ

 

1007-010.jpg

Etkinliğin açılışında ilk konuşmayı Beyazay Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti gerçekleştirdi.  Çayırova’da bu dönemin belediye desteğiyle engellilerin dönemi olacağını kaydeden Eşitti, “Çayırova’da 9 mahalle var. Her mahalleden bir engelliyi sanatçı, bir engelliyi sporcu, bir ressam, doktor, öğretmen olarak yetiştireceğiz. Çünkü engellilerin potansiyeli buna müsait. Engellilere imkân verildiğinde, imkansızı isteyebiliyoruz. O yüzden Çayırova şanslı. Çayırova’da belediye tarafından yapılan engelliler merkezinde; teknolojide, istihdamda, eğitimde Türkiye’ye rol model olacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ENGELLİLER

İÇİN SERA KURUYOR

 

1008-008.jpg

KBB Başkanı Tahir Büyükakın ile yaptığı görüşme sonrası refakatçı kartına sahip engellilerin toplu taşımada seyahat özgürlüğünü kısıtlayan uygulamanın kalktığını hatırlatan Eşitti sözlerine ilaveten, Bir sera projemiz vardı. Tahir başkanımız aradı. İnşallah önümüzdeki ay itibariyle başlamış olacağız. Engellilerin zaman geçireceği ve istihdam sorununun da çözüleceği seranın sözünü aldık. Bu alanı bize tahsis eden Çayırova Belediye başkanımıza da şükran duygularımı sunuyorum” dedi. Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Eşitti sözlerini, “Şairin dediği gibi; görmüyoruz ama kör değiliz” diyerek tamamladı.

BU DAHA BAŞLANGIÇ…

 1009-007.jpg

Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Fikret Torun programdaki tüm etkinliklerin engellilerce hazırlandığını belirtip, “Engellilere imkan verildiğinde neler yapılabileceğini hep beraber göreceğiz. Emeği geçenlere, özel eğitim sınıfı öğretmenlerimize teşekkür ederim. Belediye başkanımız Bünyamin Çiftçi burada olduğu sürece tüm engeller aşılacaktır. Bu bizim için başlangıç programıydı” diye konuştu.

ENGELLİLER MERKEZİ

2-3 AYA KADAR AÇILACAK

1010-005.jpg

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi sözlerine, “Engel tanımayanları ve cefakar ailelerini selamlıyorum” dedi. Belediyede göreve geldikten sonra önce yetim ve öksüzlere, ardından engellilere yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtip örnekler veren Çiftçi, “Cefakar, fedakar, engelli kardeşlerimizin aileleri bu süreçte hayatları boyunca birçok zorluk yaşıyor. Bizler bunun farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 yıl önce iktidara geldiği andan itibaren bütün Türkiye’deki engelli kardeşlerimize yönelik başlattığı çalışmaların yanısıra ilçemize özel belli başlı çalışmalar yapalım dedik” diye konuştu. Engelliler merkezinin 2-3 ay içinde hizmete gireceğini söyledi.

KAMU VE SİVİL TOPLUM

KOLEKTİFLİĞİNDE

1004-012.jpg

Çalışmalarını kolektif şekilde sürdürdüklerini belirtip Çayırova Kaymakamlı birimleriyle belediye ekibinde yer alan tüm emektarlara teşekkür eden Çiftçi belediyenin de paydaşı olduğu 3 Aralık etkinliğine dair,

1001-010.jpg

“Her bir yıl bir tema, konu başlığıyla yürüyoruz. Belirlediğimiz konu başlığını yıl boyunca çalışıyoruz. Bu seneki konu başlığımız da sanat ve edebiyat. Kardeşlerimiz güzel çalışmalar yaptı. Keyifle izleyeceğiz. Bu bir kolektif çalışmadır. Devlet kurumları ile birlikte çalışıp daha güzel sonuçlar elde edebiliyorsak da hem Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti kardeşimiz hem de Marmara Engelliler Dernek başkanımız Memiş Özdemir abimiz çok büyük katkılar sunuyorlar. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

ÖNAL’DAN BELEDİYEYE TEBRİK

 

1011-007.jpg

Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Kaymakamlık görev yılları boyunca çok değişik yerler gördüğünü belirtip yaptığı kıyaslamada, “Bazen çok büyük merkezlerde bulunmamıza rağmen engelli kardeşlerimiz ile ilgili tesislerin olmadığını üzülerek gördüm” dedi. Engelli merkezi yapımından ötürü Başkan Çiftçi ve ekibini kutladı. Önal sözlerini müjde ile sürdürdü:

BAKAN SÖZ VERDİ. ÖZEL

EĞİTİM OKULU KURULACAK

1012-005.jpg

“3 hafta kadar önce Sayın Milli Eğitim Bakanımız ilimizde toplantı yaptı, ben de katıldım. Kendisine ilçemizde bir özel eğitim okulu olmadığını anlattık. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin Gebze’deki çok az sayıdaki iki okula gitmek zorunda kaldığını, orada da sıkıntı olduğunu, yer olmadığı için bizim engelli çocuklarımızı alamadıklarını anlattık. Kendisi de bunun üzerine ilçemize çok yakında yapılmak üzere bir özel eğitim okulu sözü verdi. Milli Eğitim Bakanımız bizzat bu sözü verdi. İnşallah yakında inşaatı başlayacak ve ailelerimiz rahatlayacak.

ASIL ENGELLİ, ENGELLİ İÇİN

AYRILAN YERE PARK EDENDİR

Çayırova’daki iki engelli derneğiyle görüşüp engellilerin sorunlarını tespitin ardından çözüm bulmaya çalışacağını kaydeden Önal, “Değerli engelli kardeşlerim ve aileleri. Biliyorum toplumumuzda sizlere karşı her yerde bilinç maalesef yok. Bazen üzülerek görüyorum ki engelliler için ayrılmış olan parklara başka kardeşlerimiz park ediyor. O nedenle siz cefakar kardeşlerimiz üzülmeyin, mahcup olmayın. Siz sahip olduğunuz bu zorlukları aşmak için mücadele ediyor, elinizden geldiği kadar hayata tutunmaya çalışıyorsunuz. Biz yöneticilerde sizlere destek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Asıl engelli sizler değil asıl engelli bir engelliye ayrılmış olan otoparka aracını park eden kişidir.

ASIL ENGELLİ  

O İNŞAATIN SAHİBİDİR

 

Asıl engelli bir inşaat yaptığı halde o inşaatta engelli vatandaşlarımız için kolaylık sağlayıcı gerekli şeyleri yapmayandır. Kimlerin engelli olduğunu toplumumuz çok iyi görmelidir. O nedenle buradan engelli olmayan vatandaşlarıma sesleniyorum. Lütfen duyarlı olun. Sevgi gösterin. Eğer toplumumuzda bize ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize ve ailelerine bir sevgi gösterebilirsek, onları gerçekten anlamaya çalışırsak engellilik diye bir şey yoktur. Çünkü en büyük engeli sevgi ortadan kaldırır, sevgi olan yerde engel olmaz” diye konuştu.

 

 

Etkinlik konuşmaların ardından gösterilerle devam etti.

kapak-013.jpg

Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Fikret Torun, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti ve Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir’e günün anısına tablo takdim edilip  

1015-004.jpg

Özel eğitim sınıflarının öğretmenlerinin onurluk ile onurlandırıldığı etkinliğe dair detaylar yarın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.