SEDAŞ planlı çalışmalarını cepten ve webten bildiriyor

SEDAŞ planlı çalışmalarını cepten ve webten bildiriyor

SEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi’nin, tüketicilere daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına gerçekleştirdiği planlı bakım, yatırım ve iyileştirme çalışmalarından kolayca haberdar olunabiliyor. 

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde 766 köy 1344 mahalle ve 45 ilçede,  yaklaşık 3,5 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti sağlayan SEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi’nin, tüketicilere daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına gerçekleştirdiği planlı bakım, yatırım ve iyileştirme çalışmalarından kolayca haberdar olunabiliyor. 
Şirketin,  www.sedas.com  adresli web sitesinde yer alan “Planlı Bakım ve İyileştirme” başlığı altında nerede, ne zaman, ne sürede planlı kesinti yapılacağı bilgisi paylaşılıyor. 
Ayrıca tüketiciler SEDAŞ’ın Mobil cep telefonu uygulamasını telefonlarına indirerek kesinti bilgilerine buradan da ulaşabiliyorlar. ALO 186 numaralı çağrı merkezini arayıp, planlı bakım ve yatırım kapsamında kapasite artışı ve iyileştirme çalışmaları hakkında bildirim almayı talep edebiliyor, abone olan müşteriler iletişim bilgilerini güncelleyerek, tercih ettikleri yönteme göre, SMS (Bilgi Mesajı) veya e-posta aracılığıyla da planlı kesintileri uygulama öncesinde bilgi olarak alabiliyorlar. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.