Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı

Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı

Schneider Electric uzmanları etkinlik kapsamında, şirketin küresel deneyimini ve sürdürülebilirlik trendlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca veri merkezlerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını ve sunduğu çözümleri tanıttı.

Yapılan araştırmalar dünyada üretilen elektriğin yaklaşık %3'ünün veri merkezlerini çalıştırmak amacıyla kullanıldığına işaret ediyor. Schneider Electric, 2027 yılına kadar bulut depolama verilerinin kullanımında yıllık %5’lik verimlilik yaratma hedefiyle sayıları hızla artan veri merkezlerinde sürdürülebilirliğe hizmet ediyor. Schneider Electric, ayrıca 2023’te şirket içi sunucularından kaynaklanan enerji emisyonlarını %30 oranında azalttı. 2018’den bu yana çözüm sunduğu noktalarda ise toplam 513 milyon ton CO2 emisyonundan tasarruf edilmesine katkı sağladı.

Bu çalışmalarını güçlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen Schneider Electric, yenilikçi çözümlerini Türkiye’nin güç ve enerji çalışmalarına liderlik eden uzmanlar ve akademisyenler ve geleceği şekillendirecek gençlerle paylaştı.

IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı gerçekleştirilen oturumların yanı sıra sosyal etkinlikler ve teknik eğitimlerle akademi ve sektör paydaşları için önemli bir buluşma alanı yarattı.

IEEE Türkiye, pozitif bilimle gelişim için çalışıyor

The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kâr amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyon olarak faaliyet gösteriyor. IEEE üyeleri 160 ülkede gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili sektörlerde gelişime hizmet ediyor.

IEEE Power & Energy Society (PES) ise dünyanın dört bir yanındaki 800'den fazla bölümde 40.000'den fazla gönüllü üye tarafından yönlendirilen ve toplumun iyileştirilmesi için elektrik gücü ve enerji konusunda bilimsel ve mühendislik bilgilerinin lider sağlayıcısı olma misyonuyla önde gelen kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu kapsamda IEEE Türkiye mühendislik ve pozitif bilimle ilgilenen öğrencilerin girişimleriyle faaliyetlerini sürdürüyor. IEEE üyeleri çeşitli organizasyonlarla ülke çapında gelişim için çalışıyor.

Kaynak:AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.