Sarıbay’dan 10 Kasım daveti

Sarıbay’dan 10 Kasım daveti

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü dolayısı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir anma mesajı yayınladı.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım 1938’de saat 9’u 5 geçe bir ulusun makus tarihini değiştiren son yüzyılın en büyük lideri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bedenen aramızdan ayrıldı. Bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetimizin koruyucuları ve savunucuları olarak nesilden nesile tüm varlığımızı ortaya koyarak Atatürk’ün fikirlerini, değerlerini, ilkelerini yaşatmaya devam ediyoruz. 81 yıldır bitmeyen bir matem içerisindeyiz. Ancak bu matem bizi asla zayıf düşürmemektedir. O’na olan özlemimizi vatanımızın, milletimizin çıkarları doğrultusunda canla başla çalışarak yaşıyoruz. Mustafa Kemal’in Askerleri günümüzde hala O’nu ve fikirlerini kötülemeye çalışarak topraklarımızda menfaat planları yapanlarla mücadele etmektedir.

ATATÜRK’Ü ANLAMAK VE SEVMEK

 Atatürk’ü anlamak ve sevmek, O’nun fikirlerini, hayatını ezberlemek değildir, körü körüne biat etmek asla değildir. Atatürk’ü anlamak, bir ulusun bağımsızlık mücadelesinde yaşadığı acıları anlamak ve tarihten ders çıkartarak kazanılmış ulus egemenliğini düşmana bir daha teslim etme gafletine düşmemek demektir. 10 Kasım Pazar günü saat 9’u 5 geçe İzmit Kültür Tepesi Atatürk Heykeli önünde gerçekleşecek olan anma töreninde Atamızın huzuruna çıkacağız. Parti çelengimizi takdim ederek saygı ve şükranlarımızı sunacağımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na Cumhuriyet’in tüm neferlerini bekliyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.