Halil Yeni

Halil Yeni

Saksısına Sığmayan Çiçek; Gebze Eğitim-Sen

Saksısına Sığmayan Çiçek; Gebze Eğitim-Sen

Kentte faaliyet gösteren tüm emek örgütlerinin, dost partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalara destek oldular. Hatta bağımsız sinemayla dayanışmak için sınırlı bir dağıtım ağıyla vizyona giren, “Küçük şeyler” filmini Gebze’ye getirerek gösterimini yaptılar. 

‘’Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe!’’ çağrısıyla gerçekleşen bölge mitinglerine katıldılar. Kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine, güvencesizliğe, insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı demokratik ve adil bir ülke için halkı, emek ve demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye çağırdılar.

10 Ekim 2015’te kaybettiğimiz barış güvercinlerini büyük bir özlemle andılar. Yine Ankara katliamında yitirdiğimiz Gebze Eğitim-Sen eski şube başkanlarımızdan Niyazi Büyüksütçü'yü unutmadılar. 12 yıl önce Kocaeli’nin Darıca ilçesinde öğrencilerinin gözleri önünde katledilen öğretmen Hüseyin Cebe’yi hiç unutturmadılar. 

Kocaeli’nde haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden alınan eğitim ve bilim inşalarına sahip çıktılar. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin bir bileşeni olarak 2 Temmuz Sivas’ta gerçekleşen Katliamı bir basın açıklamasıyla lanetlerlerken karanlığa teslim olmayacaklarını haykırdılar.  

Güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, Khk' lara karşı 1 Mayısta; emekçilerin isyanını, umudunu seslendirdiler. 23 Nisan’da çocuk şenliğinin 2. sini gerçekleştirdiler. Üyeleriyle “Eğitimde Yaşanan Dönüşüm ve Öğretmenlik Meslek Kanunu” konulu bir çalışma düzenleyerek farklı yerlerde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiler.  

Gebze'de Demokratik Kitle Örgütlerinin kadın bileşenleri olarak Emine Bulut ve yitirdiğimiz tüm kadınlar için seslerini yükselttiler. ‘’Mücadeleyi kadınlar birleştirir, ‘’Kadınlar dünyayı özgürleştirir!’’ çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kent meydanında kutladılar. Kök hücre bağışı yaparak Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklarımıza umut olmaya çalıştılar. 

Suyun akışını tersine çeviremediler belki ama yan yana durdukları her yerde setler oluşturdular. Olmazsa olmazlarının başında okul ziyaretleri geliyordu. Çayırova, Darıca, Gebze ve Dilovası'nda düzenli olarak okul ziyaretleri geçekleştirdiler. Sözleşmeli, ücretli öğretmenliğe karşı çıktılar. Eğitime bütçe, öğretmene kadro ve güvence istediler. Pek çoğalmadılar belki ama hiç azalmadılar. Örgütlendiler. Sendikalarına yeni üyeler kazandırdılar. 


Kentin en değerli meslek kuruluşlarından biri olan Eğitim-Sen, 7’nci olağan genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Başkanlığı süresince eğitim emekçilerinin mücadelesine büyük katkılar sunan Oğur Aydın aday olmazken ilçe başkanlığına aklını, ruhunu ve ömrünü eğitim emekçilerinin ve öğrencilerinin aydınlık geleceğine adayan Eylem Bahadır seçildi. Şubenin yeni yürütme kurulu ise Ömer Tavukçu, Erdi Sakat, Sibel Çelik, Elif Aksu, Meryem Meriç, Ahmet Doğan’dan oluştu. Saksısına sığmayan çiçeğimiz Eğitim-Sen’in yolu hep açık olsun. Memlekete dair umutlarından bir an olsun vazgeçmeyen, eğitim mücadelesini memleket mücadelesi olarak gören dostlarımızla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dayanışmayla…  

Bu yazı toplam 5464 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi