Sabahlar olmasın!

Sabahlar olmasın!

Didim’de sadece Didim’in koyları değil kuzeyde güneyde yakın civardan koylar için toplu taşıma; yat içindeki büfede “fırsatçı” tarifeyi sineye çekerseniz ekonomik ve yerinde: Geziye katılanlara, “Sabahlar olmasın” dedirtiyor

Ülkemizin turistik kıyı şeritlerinde ana amacı ulaştırma değil eğlendirme olan yat gezisi, Didim’e has değil. Denize girilemeyen örnekleri de var. Örneğin İstanbul Boğazı içindeki geziler gibi.

Ege veya Akdeniz’in diğer turistik il ve ilçelerinde toplu taşıma durumu nedir bilmiyoruz ama karadaki toplu taşımanın neredeyse tel tel döküldüğü; taksisinin bile neredeyse “ulaşılamaz” olduğu Didim’de yat gezileri, emsal turistik ilçelere nazaran bir yat gezisinin ötesinde bir hizmet olmalı.

yat-1-001.jpg

 

yat-2-001.jpg

 

FARKINA VARAMADIKLARI KATKI  

Konakladığı otelin yakınında çocuk parkı olmamasından ötürü çocuklarından sebep tatilini yarıda kesenlere de tanık olduğumuz göz önünde tutulduğunda yat turizmcileri sıkılıp gitmek isteyenleri en azından bir gün daha Didim’de tutan bir etken. O bir gün boyunca diğer alanlarda hizmet verenlerin de devam eden tüketimden sebeplendikleri göz önüne alındığında belki de bugüne kadar farkına varamadıkları derecede Didim turizmine katkıları var.

 

gezi-1-001.jpg

 

gezi-2-003.jpg

gezi-3.jpg

 

gezi-4.jpg

 

Gezdirme ücreti makul

Büfe tarifesi hayli fırsatçı

 

Gezi yatları Didim Altınkum mevkiinde sıra sıra dizililer. Bodrum Adaları ve Koyları Turu’nu düzenleyen, tabelasına firma ismi koymamış.

Paradise Elisa BoatCennet Adası ile birlikte Naturel, Cennet, Çamlık ve Akvaryum Koyları’na götürüyor.

Albatros ile Saklı Cennet, Dalyakanı Koyu, Çamlık Koyu, Cennet Adası ve Akvaryum’u görmek mümkün.

Bizim de tercih ettiğimiz 1981 Anıl’ın güzergahında Cennet Adası, Çamlık, Akvaryum, Cennet Koyu, Dilek Koyu ve Aşk Adası var.

Sabah 10.00 sularında başlayıp 18.00 sularında sona eren gezinin ücretine öğlen yemeği ikramı dâhil. Neredeyse eşdeğer menü; makarna, tavuk şinitzel ve mevsim salatası. Muhtemelen o hizmeti tüm yat işletmecileri aynı yerden çok yüklü miktarda alıp maliyeti düşürüyorlar ki gayet makul.

DİĞERLERİ DE OLABİLİRDİ

Yatların limanına gittiğimizde bir tek 1981 Anıl’ın organizatörü Emre Oyan vardı. “Nedir, ne değildir?” mevzuunu kısa sürede sıcak sohbete dönüştürünce, aile meclisinin yat gezisine gidilecek kararı sonrası tercihimiz de o dilin hatırına, 1981 Anıl oldu. Didim’de ilk yat gezisi deneyimimiz olacaktı. Diğer seçenekler ile değil önceden yat turu, fiyat araştırması bile yapmadık.

ekip-027.jpg

KORSANCILIK OYNAMAK İÇİN İDEAL: 1981 Anıl’ın Ali Kaya, Emrah Oyan, Erdoğan Koç, Hazar Koç ve Barış Erkek’ten oluşan kadrosu yeni bir koy gezisi seferi öncesi bir arada. Didim’de yat turizminde de Anadolulu yurttaşlar hâkim. İstisnasız diğer refikleri de öyle, dört dörtlük esnaflar. Hemen hemen her yatta korsan objesi sektörün olmazsa olmazı galiba. Görüntü belki bazı çocuklar için ürkütücü olabilir ama yat, korsancılık oynamak için de ideal.

 

TAM ORTA GELİR

GRUBU TARİFESİ

1981 Anıl’a yemek hizmeti dahil kişi başı 200 TL ödedik. Son derece makul. Diğerlerinde de fiyat kuvvetle muhtemel aynıdır. Mesafesi uzun olan gezilerde rakam yukarıda olacaktır. Fiyatlandırma ise Didim’e ağırlıklı orta gelir grubunun geldiğinin adeta tespit edilip icraata dökülmüş hali.

O HİZMETE O ETİKET ÇOK FAZLA  

Ancak yat teknesinin alternatifi olmayan büfesinde fiyatlar, tam bir fırsatçılık örneği. Bir kutu meşrubat için 25 TL bedel, yat ve verdiği hizmet için çok yüksek bir rakam. Geziye katılanların çoğu da sadece çocukları isteyince onlar için aldı. Kendileri kuru kuruya öğlen yemeği yedi. Fırsatçıların anlaması gereken şu:

 

ekip-2-001.jpg

10 BİN LİRA HARCAYAN

5-10 LİRAYI ARAMAZ!

Didim’de iki kişilik bir ailenin bir haftalık tatili, git gel yol ücretleri dahil 10 bin liradan aşağı mal olmaz. 10 bin lirayı gözden çıkaran, 5-10-25 TL’yi aramaz ama “yolunacak kaz” yerine konmak, ağırlarına gidiyor olabilir!

 

Akvaryum’da çamur banyosu

16-014.jpg

 Yat gezisinin en revaçta yerlerinden biri, çamur banyosu.

Akvaryum diye tanımlanan koyda tekne kıyıya alabildiğine yaklaşıyor. Geziye katılanlar çamur banyosu yaparken gezinin son durağı ekseri Akvaryum oluyor.

Çamurundan olsa gerek. 

Rezervasyon  

kaptan.jpg

Bodrum Adaları ve Koyları Turu: 0507 250 09 61

Paradise Elisa Boat: 0535 981 00 88 (Murat) ve 0535 562 40 85 (Bayram)

Albatros: 0536 822 01 62 ve 0530 371 74 62

1981 Anıl: 0542 735 09 09

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.