Sabah namazlarına hazır olun !

Sabah namazlarına hazır olun !

 

 

Önce iftar yemekleri ve toplu sohbetler.

Sonra da sahur yemekleri geldi.

Sıra sabah namazlarında…

Siyaseti benzer etkinliklerdeki davranışlara endeksli biçimde sürdürmeye çalışan, toplumu gittikçe çağdaşlıktan uzaklaştıracak her yolu deneyen bu tip siyasetçilere neden bu kadar prim verildiği sorgulanmalıdır. Bunu, gazetecilerin bunu yapması gerekir.

Ama, nerede ?

İftar ve sahur yemeklerine katılıp, burada nutuk atan siyasetçilere çanak tutan ‘gazeteci’lerden söz etmiyorum. Onlar, önce kendi varlıklarını sorgulamalı ki, doğru olmayan işleri sorgulamaya da sıra gelsin.

Gelelim Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ‘gazeteci’lerle yediği sahur yemeğine. Köşker, yazılı, görsel ve internet medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri sahur yemeğinde Tarçın Restaurant’ta ağırlamış.

Hal böyle olunca, topluma mesaj verilmez mi ?

Başkan Köşker de, sahur yemeğini fırsat bilip konuşmuş. Diyor ki;

 “Kamu yararını gözeterek, ilkeli yayıncılık anlayışıyla mesleğini sürdüren siz değerli gazeteci kardeşlerimizin desteği bizler için önemli. Yapıcı eleştirileriyle hizmetlerimizin bir anlamda sağlamasının yapılmasına katkı sunan Gebze basını da, her geçen gün kendini geliştiriyor. Gebzemizi sizlerin de desteğiyle daha yaşanabilir ve daha modern bir kent haline dönüştürmek için durup dinlenmeden çalışıyoruz. Gebzemizin tanıtımına da bir anlamda katkıda bulunan sizlerin, sorunlar kadar kentimizde var olan güzelliklerin ve değerlerin öne çıkarılmasında daha yapıcı bir yayın politikasına doğru yöneleceklerine inancımız tam.”

Bu konuşma, gazetecileri pohpohlayan ve AKP zihniyetine daha fazla destek vermelerini talep eden içerikte.

‘’Yapıcı eleştiriler, yapılanların sağlaması’’ anlamına geliyormuş. İyi de, eleştiriye tahammül edemeyen bir mantık, nasıl oluyor da o eleştirileri referans alarak adım atıyor, onu söylememiş…

Gebze basını her geçen gün kendini geliştiriyormuş, sözlerinden bir bölüm böyle. İyi de, hangi basın kuruluşu, hangi olanaklarla gelişmiş ona örnek gösterememiş, yani sözde kalmış bu gelişmişlik tespiti. Yoksa, bu alanda yeni yatırımları kamu kaynaklarıyla finanse edecekler de ön bilgilendirme mi yapmış, anlayamadım.

Ve son sözleri;

‘’Sorunlar kadar kentimizde var olan güzelliklerin ve değerlerin öne çıkarılmasında daha yapıcı bir yayın politikasına doğru yöneleceklerine inancımız tam.’’

Bu sözler, ‘’aba altından sopa göstermektir. ‘’Yapmazsanız kaynaklarınız anında kurur’’ demeye gelen bir ifadedir.

Tehdit, siyasetçinin ağzından çıktığında, toplumun gerilim katsayısı çok çabuk artar, çok yükseğe tırmanır ve birgün gelir herkes o gerginliğin altında kalır.

Bir Belediye Başkanı, bu yüzden kullandığı ifadeleri iyi seçmeli ve sahur yemeklerine taşıdığı politik dayanışma sırasında yanında görünen ‘gazeteci’lere de çok güvenmemeli.

Bunu anlamak için, siyaset tarihi çöplüğüne bakması yeterlidir.

Başkan Köşker’in öncülük ettiği sahuru güzelleyenlere gelince.

 

Sahur yemeklerindeki siyaset sohbeti ve hizmet tanıtımlarına katılmak yetmeyecektir. Sıra sabah namazlarına topluca katılıma gelmektedir. Şimdiden hazırlık yapsanız iyi olacak, çünkü sabahın soğuk saatlerinde abdest almak zor olur…

Bu yazı toplam 83 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi