Rusya'da yangın faciası! Çok sayıda ölü var...

Rusya'da yangın faciası! Çok sayıda ölü var...

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan AVM'de dün öğle saatlerinde çıkan yangında yaşanan yangın faciasında acı bilanço... Rusya...

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan AVM'de dün öğle saatlerinde çıkan yangında yaşanan yangın faciasında acı bilanço... Rusya Soruşturma Komitesi en az 53 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin en az 11'inin çocuk olduğunu duyurdu.  Faciada 48 yaralı var. Yangının AVM'nin en üst katında sinema salonları ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı kısımda çıktığı öğrenildi. 16 kişiden haber alınamıyor. Yangının başladığı dükkanın kiracısı ve AVM işletme müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltında.

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan “Zimniya Vişniya” (Kış Vişnesi) adlı alışveriş merkezinde çıkan yangında en az 53 kişi hayatını kaybetti.

Dün öğle saatlerinde üç katlı AVM’nin son katında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Alevlere çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edildi ancak binanın çatısı çöktü.

KURBANLARIN ÇOĞU YANGIN ESNASINDA SİNEMADAYDI

Yangının 'Kış Bahçesi' isimli alışveriş merkezinin 4'üncü katında başladığı kurbanların çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor.

650'den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor.

Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova'nın 3.600 km doğusunda yer alıyor.

Yangın ancak 12 saat sonra kontrol altına alınırken, yetkililer aralarında 11 çocuğun da bulunduğu en az 53 kişinin öldüğünü doğruladı. Yangından etkilenen 37 kişinin ise hastanelerde tedaviye alındığı açıklandı. 

Rusyada yangın faciası Çok sayıda ölü var...

Rus basınına göre korkunç yangında hayatını kaybedenlerden biri de bu kız çocuğu...

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Rusyada yangın faciası Çok sayıda ölü var...

Yangının nedeni tam olarak bilinmiyor...

Rusyada yangın faciası Çok sayıda ölü var...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.