Rotary’da, ‘Çocuk felci ‘ konuşuldu

Rotary’da, ‘Çocuk felci ‘ konuşuldu

GEBZE’DE GERÇEKLEŞTİ:İstanbul Kalamış Rotary Kulübü tarafından Gebze’de,  ‘Çocuk felci’ konulu bir toplantı düzelendi.  Dr. Berna Ilgın...

GEBZE’DE GERÇEKLEŞTİ:

İstanbul Kalamış Rotary Kulübü tarafından Gebze’de,  ‘Çocuk felci’ konulu bir toplantı düzelendi.  Dr. Berna Ilgın konuşmacı olduğu toplantıda katılımcılara çocuk felci üzerine  önemli bilgiler verdi.

Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Dr. Berna Ilgın, çocuk felcinin geçmiş dönemlerde  çocuk ölümlerinde önemli hastalıklardan birisi olduğuna dikkat çekerek, “ Çocuk felcine neden olan polio virüsünün   1,2,3 tiplerinin neden olduğu çocuk felci enfeksiyonudur. Virüs ağız yolu ile bulaşır lenf dokusunda ve barsaklarda yerleşir ortalama vakaların % 95 enfeksiyonla sonuçlanmaz. Diğer olgularda ortalama 7. günde merkezi sinir sisteminde sinir hücrelerini etkileyerek çocuk felcine sebep olur.” dedi.

Dr. Berna Ilgın, virüsün buluşmaması için el hijyenine ve gıda temizliğine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, polio aşısı ile bu tehlikeden korunmanın mümkün olduğunu belirtti.

İstanbul Kalamış Rotary Kulübü Başkanı Ülker Taylan, bu tür toplum için önemli olan konularda  seminer ve eğitimlerin devam edeceğini belirterek, Rotary’nın dünyada çocuk felcinin yenilmesinde çok büyük çabalar gösterdiğinin altını çizdi.

Haber: Cengiz Akgün


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.