Rehine krizi sona erdi! Eylemci  etkisiz hale getirildi

Rehine krizi sona erdi! Eylemci etkisiz hale getirildi

Gebze'de kurulu bulunan P&G fabrikasını basarak, saatler süren eylemi gerçekleştiren İbrahim Yeşil, düzenlenen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) İhsan Dede Caddesi üzerinde kurulu bulunan Procter & Gamble (P&G) isimli fabrikada, saat 14:40 sularında başlayan rehine krizi saat 23:45'te son buldu. İsrail'e öfkelenerek eylemi gerçekleştirdiği ileri sürülen ve dekorasyon işi yaptığı öğrenilen İbrahim Yeşil isimli eylemci, emniyet güçleri tarafından ikna edilemeyince operasyon düzenlendi.

fabrikaya çitlerden atlayarak giren ve ardından işçileri rehin alan yeşil etkisiz hale getirilirken, rehin tutulan 7 işçi 'de sağ salim olarak kurtarıldı. İşçiler, kendisine bekleyen aileleri tarafından alkışla karşılandı.


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, operasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Rehinelerin hiç birisine zarar gelmeksizin küçük bir operasyon ile etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyidir. Biz zati olay esnasında içerideydim. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerini ilettik. Biz Türkiye'nin huzurundan ve güveninden yanayız. Bu tür davranışlar sergileyen herkesin karşısında önce hukuk işler. Güvenlik birimlerimiz üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir . geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Şahıs ihtiyaç gidermek için dışarıya çıktığında gerçekleşti. Ona göre konuşlanmıştık. alternatif bir takım çalışmalar yapmıştık. Hareket tarzını bir kez daha arkadaşlar ile değerlendirdik. Kıymetli emniyet mensuplarımız. kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle ve rehinelere herhangi bir zarar gelmeyeceğinden emin olduğumuz bir anda gerekeni yaptık çok teşekkür ediyorum. 2. silahı vardı. üzerinde de düzenekler vardı. Herhangi bir ateş etme eylemine gerçekleştirilemedi. etkisiz hale getirildi. eski çalışanıdır" dedi

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.