Proje desteklenmeye hak kazandı

Proje desteklenmeye hak kazandı

Proje paydaşları arasında GTÜ’nün de bulunduğu “Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı” projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Marie Sklodowska-Curie Aksiyonları kapsamında HORIZON-MSCA-COFUND-2022 çağrısına İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yürütücülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ortaklığında 2023 yılı Şubat ayında başvuru gerçekleştirildi. Bu başvuru sonucunda WATER4ALL: Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

48 AY BOYUNCA EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE SEYAHAT İÇİN BURS İMKANI
Konuyla ilgili olarak GTÜ’den yapılan açıklama şöyle: ‘’Projenin amacı, çağımızın en önemli sorunu olan suyun sürdürülebilir yönetimi için interdisipliner, inter-sektörel ve uluslararası bir yaklaşımla doktoralı uzmanlar yetiştirmektir. Bu proje kapsamında 20 doktora öğrencisine 48 ay boyunca eğitim, araştırma ve seyahat için burs imkanı sağlanacaktır. Programa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki farklı disiplinlerden ve çalışma alanlarından toplam 19 supervizör destek vermektedir. Ayrıca program Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen endüstri ve araştırma kurumlarının kısa süreli ziyaret desteğiyle güçlendirilmiştir. Bu bağlamda öğrencilere inter-sektörel ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı da sağlayacaktır.

SEMPOZYUM VE OKUL ZİYARETLERİ
Water4All Doktora Programı yapısı sürdürülebilir su yönetiminin farklı açılarını dikkate alacak şekilde farklı disiplinlerin (Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi, Uzaktan Algılama/Sensör Teknolojileri, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama vb.) iş birliğini merkezine alarak modüller halinde tasarlanmıştır. Öğrenciler akademik eğitimlerinin yanı sıra, ortak dersler modülü çerçevesinde döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, açık erişim, iletişim ve sunum becerileri, cinsiyet eşitliği, girişimcilik, proje yönetimi ve fikri mülkiyet hakları ile ilgili eğitimlere de katılacaktır. Proje çıktılarının yayılımı, doktora öğrencilerinin çalışmaları hakkında bilgi verecekleri düzenli olarak düzenlenen seminerler ile tüm doktora öğrencileri, akademik danışmanlar, eş danışmanlar, endüstri mentorları ve sektör temsilcilerini bir araya getirmek için her yıl düzenlenecek bir sempozyum ve okul ziyaretleri ile sağlanacaktır.

4 DOKTORA ÖĞRENCİSİ DESTEKLENECEK
GTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Alireza Khataee, Prof. Dr. Melek Özkan, Dr. Öğr. Üyesi Emel Topuz ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Ayral Çınar supervizörlüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında 4 doktora öğrencisi desteklenecektir.
ERDAL KARAÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.