Petrol şirketi yöneticilerine yangın eğitimi

Petrol şirketi yöneticilerine yangın eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahalenin yapılabilmesi için kentteki kuruluşlara eğitim veriyor.  Bu kapsamda...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahalenin yapılabilmesi için kentteki kuruluşlara eğitim veriyor.  Bu kapsamda TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin Bölge Müdürleri ve üst düzey yöneticilerinden oluşan 11 personeli, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)’den temel yangın eğitimi aldı. Eğitimde, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu donanım ve yangına müdahale teknikleri konularında teorik ve uygulamalı bilgiler sunuldu.

 3 BİN 127 İŞYERİ ÇALIŞANINA YANGIN EĞİTİMİ

KOBİTEM, Kocaeli’deki özel şirketlerin ve kamu kurumlarının acil durum ekiplerine, iş güvenliği kapsamında, yangın eğitimleri vermeye devam ediyor.

2016 yılında farklı işyerlerinin 3 bin 127 çalışanı yangın eğitimlerinden yararlandı. TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin üst düzey yöneticileri de eğitim almak için konusunda uzman olan Kocaeli İtfaiyesini tercih etti.

 

TEHLİKE SINIFINA GÖRE EĞİTİM

İşletmenin tehlike sınıflandırmasına göre, bir ila dört gün arasında değişen sürelerde verilen eğitimlerde; acil durum ekiplerinin görevleri, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, portatif söndürücüler, yangın hortum dolapları, koruyucu ekipman ve yangına müdahale teknikleri başta olmak üzere birçok alanda bilgiler sunuluyor.

Kapalı dumanlı ortamda ilerleme tekniklerinin uygulamalı olarak öğretildiği eğitimlerde ekip organizasyonu, gaz ve akaryakıt yangınları ile mücadele teknikleri konularında teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.