Kübra Tanrıverdi

Kübra Tanrıverdi

"Payımıza Düşen Ne Oldu?"

"Payımıza Düşen Ne Oldu?"

"Dağı taşı aşarsın kuşlar gibi uçarsın eski dert kapanmadan yeni dertler açarsın" , Mehmet Ozan ne güzel ve manalı konuşur dizelerinde, çaylar gibi diyorsun Çağlayan'dan boş bir hayale aldandım gerçeğe Dön artık meyletme saza söze gönül..

      Vefa Ne güzel bir kavram ne büyük bir lütuf değil mi? Acın'ın ikiye bölünecek yine gözyaşları'nın ikiye bölünebileceğine inanıyorsundur ve bu inanç ile vazgeçiyordur kalbin aklın inancın kendini bırakıyordur. Güzel bakanın, asla güzel göremeyeceğini çizen tek tablo durum adında saklıdır vefanın. Düştüğü yeri ayrı kanatır kabuklaşmaya asla izin vermez der ve ekler kimileri, " hep Bir misaller hatırlatır sırmalar kaşır Sil Baştan Yaşar yaşatır. Verilen sözlerin yerine tutulmayan sözler olarak hatırlar insan öyle ya da böyle Kara bulutların Ardında saklı kalır her şey en çok zihninde yer alır. Sıkı dur .. Ufuktaki okyanus'un yahut okyanustaki ufuğun sisli dağın eteklerinde bir defter olur. Kıymet bilene bilmeyene dostu dost görünümlü bir kurdu Kuzuların arasına karışmış Bir köpeği bir köpeğin içindeki Merhameti elbet yazan bir defter vardır. Sebepler avunulan vefanın içinde saklıymış diyorlar. Yokla kalbini yokla aklını Yok lan merhametini yokla en mükemmel hissiyatın olan eylemin olan körlüğünü nankörlüğünü.. çok mu sitem ettin diye Sorgul atılan bir insanın insanlığını insanlığı içindeki psikolojisine altüst etmenin külfet içindeki eksiye vurulan durumu yaşatırken sızlamaz kimisinin içi. Kime neden paylaşamadığın gözyaşları'nın Özden Dertlerin çekilecek başa geldiğini dile getirmez ? Geldikçe ne olacak denir çıkılmaz çıkılacak işin içinden Çünkü işine gelmez Bazısının, bazısının da parası yetmez Duygu'ya insanlığı insan olabilmeyi satın alamaz..

     Ceza denir kiminin ömrüne alır kiminin koca bir Okyanusu'nu kirletir yalan ne mübarek şeydir insafsızın cüzdanına. Kırılan hatırlarım yerini asla alamayacak kahve telvelerini bile küstürmek kimin aklına gelir. Ha bir de teneke çalanı vardır ya da kalanlarımız mı dersiniz onlarmKunduz olur, temiz olan suyu kirli görmek yapmak dolandırmak için ellerinden gelen herşeyi yapar suda bilmez coştukça sıçrayan her bir damlanın Umut olduğunu bazen görmez görmek istemez. Kınından çekilen Kılıç'ın bile bir kör yanı vardır Bu ne yanan bir öfkedir yaşamı boyunca kınında saklı olacak bir öfke nöbeti nedir öfkesi ömrünü bitirmiştir bitirilen ömrüm cezasını Kendi Yaşar kendi Denizi'nde boğulur defalarca sonsuz okyanusun katlettiği limanın yıktığı küllerin ahtını yaşamaya mahkum olmuştur . Büyüklerimiz daima haklıdır ne güzel bir sözdür bu Eden Ettiğini Bulur Ama bugün ama yarın sabretmek güzel yürekli kalemin mürekkebinin de bazense Mahsun bir çocuk sesinde saklıdır. Duru ıslanmayı ayrılmayı bilmeyen bir kılıcın, bir ömrü 2 edep ya hu demeden yaralı bir kuş gibi uçmayı nasıl olur içi sızlamadan kabul eder kör bir kılıç? Kendisi koca bir yalanken gerçeği aradığın Okyanus nefesimi kesiyor bilmiyorsun. Biliyor bilmek istemiyorsun.

Bildiklerinle yarım olmaya mahkum oluyorsun Zira kendi ellerinde bir yaşımın çiçeğini soldurmaktan asla utanmaz bir diken olmuşsun Başka bir yağmurun külü olmuşsun. Bazı Yağmur Asit yağmuru dur Duru Yağmur yağmaz o Kabil'de yerin tutmuyordur. Neydi o söz kimse kimse bilmeyerek acıtmaz herkes herkesin farkındadır. Balsın elinden içilen zehir bazısının elindeki şifayı görmek isteyeni kötüleştirir bazısı bir şifadır görmek için geç kalınan bazısı bir nefestir Rakım sa ufuklarından. Kalitesini asla bilmediğin bir yaşama etiket yaparsın bunu bir kuşun kanadında olan asilliği senin bilir bir haber oluşunun simgesi sanırsın.. yaşayan susar yaralanan mi susar bir vazgeçişin en büyük eylemidir bu sessizlik Yeni Rakı'nın son yorumumda saklanır her şey ya biterse ya bitirirsin cezasını kendine kesersin kıçı kırık bir limana saklarsın kendine limanın kül edecek bir gücünde yoktur Üstelik dev aynısına pek seversin. Yeter artık insanın insanı yorduğu üzdüğü yıktığı acıttığı. Ilk önce meslek değil insan olabilmeyi aşılasaydık genç beyinlere Belki bizim gökyüzümüz bunca renkten ibaret asla olmazdı.

Bu yazı toplam 6843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Kübra Tanrıverdi Arşivi

KUĞU

29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:12

NEFES

13 Haziran 2022 Pazartesi 10:37

Terazi

06 Haziran 2022 Pazartesi 10:27