Parlak fikirlere Kocaeli’den destek

Parlak fikirlere Kocaeli’den destek

 Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, inovatif ürünler ortaya koyan girişimcileri bu girişimlere destek olmak isteyenlerle buluşturuyor....

 

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, inovatif ürünler ortaya koyan girişimcileri bu girişimlere destek olmak isteyenlerle buluşturuyor. Şimdiye kadar 18 farklı girişimin kitlesel fonlama kampanyası başlattığı platformda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle 1 milyon 920 bin TL destek toplandı. Parlak fikirleri en çok destekleyen şehirler arasında Kocaeli de yer aldı. Ülkemizde inovasyon ve girişimciliğin desteklenmesi için çalışmalarını sürdüren Turkcell, bu bağlamda kitlesel fonlama kültürünün yaygınlaşması için önemli adımlar atıyor. Bu vizyonla hayata geçirilen Arıkovanı, projesi olan ancak sermayesi bulunmayan girişimcileri, bu girişimlere destek olmak isteyenlerle ortak noktada buluşturuyor. Böylece yenilikçi teknolojik girişimler, ihtiyacı olan sermayeye ulaşıyor; yarının teknoloji markaları olmak için ilk adımlarını atıyor.

Arıkovanı aracılığıyla, girişimcilerin projelerini hayata geçirmek üzere ihtiyaç duydukları kaynaklar için Türkiye’nin dört bir yanından destek geldi. Parlak fikirleri en çok destekleyen şehirler arasında Kocaeli’yle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Bursa, Denizli ve Mersin de yer aldı.

Turkcell ekonomik kalkınmaya ve istihdama destek olmak amacıyla teknolojiyle güçlenmiş girişimcilerin yetişmesine ve sürdürülebilir iş modellerinin geliştirilmesine destek olmayı hedefliyor. Yenilikçi iş fikirlerinin ve ürünlerin hayata geçmesini sağlamak için çok sayıda proje geliştirdiklerini ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Arıkovanı’nın bu anlayışın bir ürünü olduğunu belirtti. Terzioğlu,

“Küresel pazarda rekabet eden bir şirket olarak ülkemizin kalkınması için inovasyon kültürünün ve teknolojinin gelişmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. DNA’sında inovasyon olan bir şirketiz. Dolayısıyla inovasyon yolculuğunda ülkemizi ileri taşıyacak fikirlerin önünü açmak için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazır olduk. Turkcell olarak hem bulunduğumuz sektördeki ekosistemin gelişmesi hem de ülkemizin kalkınması adına, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nı hayata geçirdik. Arıkovanı’yla girişimcisinin elinde sermaye olmadığı için bir kenarda prototip olarak bekleyen yenilikçi teknolojik ürünlerin, maddi kaynak bulmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kitlesel fonlama doğası gereği, girişimcilerin ekonomik fırsat eşitliğine kavuşmasına destek olan bir sistem. Biz de Arıkovanı ile teknoloji girişimcilerinin can suyuna ulaşmalarını ve yarının önemli teknoloji şirketleri haline gelmelerini istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.