Özel Gebze Koleji 5. Ulusal Tales Matematik Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapıyor

Özel Gebze Koleji 5. Ulusal Tales Matematik Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapıyor

5. Ulusal Tales Bilim Yayınları Uygulamasının tarihi belli oldu. İki aşamada gerçekleştirilecek olan olimpiyatların eleme sınavı 7-8 Mart 2020 tarihlerinde yapılacak.

Özel Gebze Koleji şimdiye kadar gerçekleştirilen olimpiyatlara uygulama okulu olarak katılmış ve Türkiye 2’ciliği,  Türkiye 3’ncülüğü ve Türkiye 7’nciliği dereceleri ile plaket alan derece okulları arasına girmişti. Bu yıl ise beşincisi düzenlenecek olan Ulusal Tales Matematik Olimpiyatlarında tüm öğrencilere kapılarını açarak, olimpiyata ev sahipliği yapacak.
Tales Matematik Uygulaması, doğanın dili olan, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünme sistemlerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Matematik öğretimine apayrı bir önem veren Gebze Koleji ise organizasyonda yetkili merkez olarak ev sahipliği rolünü üstlendi.
Okul Müdürü Nevin Aslan, “Özel Gebze Koleji olarak Tales Matematik Olimpiyatlarında bu yıl yetkili merkez olduk. Bu uygulamaya katılmak isteyen tüm 3.4.5.6.7.8.9. ve 10. Sınıf öğrencileri okulumuzun internet sitesinden kolayca başvuru yapabilecekler. Eminim ki Kocaeli’nin birçok ilçesinde ‘Genç Matematikçiler Sertifikası’ alacak potansiyele sahip öğrencilerimiz var. Sınava katılacak herkese şimdiden başarılar dilerim”dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.