Otopark çalışanları meslek statüsüne alınıyor

Otopark çalışanları meslek statüsüne alınıyor

BÜYÜKŞEHİR’DE: Kocaeli  Büyükşehir  Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş., kurucu üyesi olduğu Otopark İşletmecileri Derneği'nin (OİD)...

BÜYÜKŞEHİR’DE:

 

Kocaeli  Büyükşehir  Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş., kurucu üyesi olduğu Otopark İşletmecileri Derneği'nin (OİD) geçen yıl yaptığı değerlendirme toplantısında ev sahipliğini üstlenmişti. Toplantıda derneğin üyeleri arasında mesleki deneyim, karşılıklı destek, mesleki park kuruluşları arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak, otopark ve kentsel hareketlilik ile ilgili önlem ve çözümler, ulaşım araçlarına yönelik park çözümleri gibi birçok konuda işbirliğine gidilmesi kararlaştırılmıştı. İstanbul’da düzenlenen 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda da, Belde A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı yaptığı sunumda araç parklanmasının yatırımcı yönünden içinde bulunduğu sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktarmıştı.

 

OTOPARK ÇALIŞANLARINA SERTİFİKA

Bu gelişmelerin ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Otopark İşletmecileri Derneği arasında imzalanan protokol ile 10 bin otopark çalışanının meslek statüsüne kavuşmasına olanak sağlandı. Otoparklarda çalışan personele Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sertifika verilecek, böylece otoparklarda çalışmak için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.