“Önlem alınmazsa kanserde patlama olabilir!” 

“Önlem alınmazsa kanserde patlama olabilir!” 

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu’na bağlı faaliyet gösteren hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezilerindeki Aşırı derecedeki...

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu’na bağlı faaliyet gösteren hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezilerindeki Aşırı derecedeki iş yoğunluğu ve Röntgen teknisyenlerinin sayılarının az olması sebebiyle kanser olma ola sıklıkları yüksek olduğu ileri sürüldü.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkanı, Saniye Yıldıran, Umut Birol, İzmit İlce temsilcisi Ercan Öztürk, Gölcük İlce Temsilcisi Osman Kılıç, Kocaeli Devlet Hastanesi Temsilcisi Baş Hülya Karaca, Levent Öz, Cemal Çavuşoğlu ile Birlikte basın açıklaması yaptı ve yetkilileri göreve davet etti.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker açıklamasında; “Kocaeli büyük şehir statüsünde metropol bir şehirdir. Milli gelire en fazla katkısı olan il olmasına rağmen milli gelirden payına düşen ekonomik değeri alamadığı gibi nüfusa orantılı olarak sağlık yatırımları düşük düzeyde seyretmektedir. Ülkemizde 10 - 15 bin nüfuslu ilçelerde dahi tam teşekküllü hastaneler varken nüfusu yüz binin üzerinde olan birçok ilçemizde devlet hastanesi bulunmamaktadır. Mevcut olan sağlık kurumları için tespit edilen norm kadrolara gerekli atamalar yapılmamaktadır. Bu durum vatandaşımızın kolay ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti almasını engellemektedir. İlimizde  Sağlık Bakanlığı “ Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu”na bağlı faaliyet gösteren on adet hastane beş adet de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Bu kurumlarda  ciddi derecede röntgen teknisyeni  açığı bulunmaktadır. Bu kapsamda ilimiz dahilinde Sağlık Bakanlığına bağlı olan hastanelerin standart kadroları ile aktif çalışan personel sayıları karşılaştırılmıştır. Buna göre;  Sağlık Bakanlığının Personel Dağılım Cetveline göre tüm hastanelerdeki toplam radyoloji Teknisyen veya Teknikerlerinin sayısı 299 olarak belirlenerek ilan edilmesine rağmen aktif olarak çalışan sayısı 148 olduğu tespit edilmiştir.” Dedi.

Çeker ayrıca; “Mevcut rakamlara baktığımızda ilimizde yaklaşık yüz elli bir “151” röntgen teknisyeni açığı bulunmaktadır. Her fırsatta kamu oyu önüne çıkarak  mangalda kül bırakmayan ve bol keseden atan, Kocaeli’nin sağlık turizm merkezi haline getirdik veya getireceğiz diyerek hamaset yapan ilimizin siyasileri ve bürokratları, ilimizdeki hat safhada olan  röntgen teknisyeni açığını ve personel yetersizliğine bağlı sıkıntılarını görmezden gelmektedirler. Personel eksikliği nedeni ile yıllık izinlerin dahi kullanılmasına müsaade edilmediği bir ortamda kaliteli ve etkin bir sağlık hizmeti sunulması güçleşecektir. Söz konusu personel eksikliği nedeni ile radyoloji çalışanlarının iş yükü her geçen gün artmaktadır. Haftada otuz beş saatten fazla çalışmaları yasak olduğu halde birçok kurumda yasal sınırların üzerinde çalışmaya zorlanan radyoloji çalışanlarının sağlığı hiçe sayılmaktadır. İlimizdeki Röntgen teknisyeni açığının giderilmesi ve yaşanan sıkıntıların sonlandırılması için, Sağlık Bakanlığının Personel Dağılım Cetvelinde yer verilen oranlar baz alınarak ilimize acilen 151 Röntgen Teknisyeni ataması yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kanser balon gibi patlayabilir. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.